fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 dingen die vrouwen belangrijk vinden bij een man

Vrouwen zijn veeleisend, ze willen veel en ze praten veel. Ten minste, dat vinden de mannen van ons. Hoe zit het eigenlijk met wat wij zelf vinden en wat zoeken vrouwen nou precies in een man? Zo moeilijk zijn we helemaal niet. Er zijn een aantal essentiële dingen die vrouwen belangrijk vinden bij een man. En geloof het of niet, het zijn er maar tien!

Lees ook:  Dit vinden mannen aantrekkelijk bij elke vrouw

1. Volwassen mannen zijn aantrekkelijk: volwassen mannen zijn er in alle vormen en maten. De meeste mannen zijn pas rond hun dertigste volwassen en kunnen pas dan een vrouw het beste tevreden stellen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, er zijn genoeg mannen die voor hun dertigste al volwassen zijn. Waarom een volwassen man zo aantrekkelijk is? Het geeft een vrouw veel zelfvertrouwen en vertrouwen in de relatie.

2. Hygiëne: daar zit je dan tijdens een date met een man die vreselijk naar zweet ruikt. De smoes dat hij net van zijn werk komt is absoluut niet goed genoeg. Schone mannen zijn aantrekkelijk, maar dat geldt eigenlijk voor alles en iedereen. Vrouwen zijn vaak net iets strenger en consequenter als het om hygiëne gaat. Mannen daartegen niet altijd. Niet allemaal natuurlijk, maar sommige mannen maken zich er gewoon niet zo heel druk om. Een tip: dubbel-check hoe fris je bent voordat je met die mooie, elegante vrouw op stap gaat.

3. Samen koken: kom je thuis van een lange dag op het werk, moet je nog staan koken. Daar is op zich niets mis mee, maar het is altijd leuker om dit samen te doen. Vrouwen vinden het leuk om samen met hun partner een maaltijd te bereiden en dit samen op te eten.

4. Sorry zeggen is geen taboe: mannen lijken het nog wel eens moeilijk te vinden om sorry te zeggen. De meeste vrouwen kunnen dat veel makkelijker, maar als we niets fout hebben gedaan dan gaan we er ook zeker niet voor opdraaien. Mannen moeten soms gewoon toegeven dat ze fout zitten. Sorry zeggen is echt geen schande. Het toont juist aan dat je bewust bent van je daden en daarvoor verantwoordelijk durft te zijn.

5. Toon interesse: vrouwen vinden het leuk om te horen hoe goed ze iets doen of hoe goed ze ergens in zijn. Complimentjes geven hoort erbij en geeft de vrouw het gevoel dat de man geïnteresseerd in haar is. Vragen hoe haar dag was, of hoe haar afspraak met de meiden afgelopen weekend was, zal gewaardeerd worden. Interesse wekt weer vertrouwen op. Het moet natuurlijk wel oprecht zijn.

6. Eerlijkheid telt: een eerlijk man wordt gewaardeerd. Specifieke voorbeelden zijn er niet, want in iedere relatie zijn de verwachtingen van elkaar anders. Het is wel van belang dat de vrouw voelt dat je altijd eerlijk bent. Achteraf ergens achter komen, is voor een vrouw bijna net zo erg als vreemdgaan. Kijkt hij liever voetbal met vrienden in plaats van met zijn schoonvader? Vervelend, maar eerlijkheid duurt het langst.

7. Familie hoort erbij: het is niet altijd leuk om naar je schoonouders te gaan. Soms heb je geluk met geweldige, gekke en gezellige schoonouders. Maar als dit niet het geval is, kunnen bezoekjes wel eens lang duren. Ook al zit hij er soms niet op te wachten, contact onderhouden met de ouders is voor een vrouw zéér belangrijk. In een relatie wordt dit dus ook van een man verwacht.

8. Hulp is altijd welkom: dat vrouwen thuis moeten blijven om schoon te maken en voor de kinderen te zorgen is zo 1901! Vrouwen willen tegenwoordig zelf succesvol zijn en niet afhankelijk zijn van een man. Mannen mogen dus ook beste een beetje bijspringen in het huishouden. Hulp is van alle kanten welkom, vooral als het gaat om het huishouden.

9. Merk op dat er iets anders is: vrouwen kunnen nog wel eens impulsief handelen. Plotseling wordt er besloten dat het haar rood wordt geverfd, of dat de garderobe drastisch wordt aangepast. Voor een vrouw is het erg leuk als de man dit opmerkt. Het geeft de vrouw een goed gevoel en natuurlijk is het zonde als de nieuwe look niet eens opvalt. Denk hierbij ook aan nummer zes, eerlijkheid telt. Dus als je het niet mooi vindt, zeg het dan gewoon!

10. Voorspel: de regels voor seks zijn voor iedereen anders. Daar ligt ook niet de essentie van deze regel. Voorspel is echter wel een belangrijk onderdeel voor elke vrouw. Vrouwen hebben er een hekel aan als mannen veel te snel klaar zijn en niet eens aandacht besteden aan het mooie lichaam van de vrouw. Voorspel geeft veel meer spanning en creativiteit in het seksleven. Mannen moeten er dus voldoende tijd voor nemen en ze zullen al gauw merken dat de vrouw dat zal belonen.

Kortom ladies: print dit uit en laat het ergens door het huis slingeren. Wie weet dat hij het toevallig leest en hier nog wat van opsteekt.

Shana Esajas heeft stage gelopen bij Damespraatjes. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven, genieten van het moederschap en gezellig met haar vriendinnen ladiesnight vieren. Haar favoriete series zijn Game of Thrones en The Get Down. In de toekomst wil zij graag blijven schrijven, veel reizen en genieten van het leven als moeder.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook