fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 dingen die jij herkent als jouw kinderen beste vrienden zijn

Bij mij op de basisschool had je twee groepen van broertjes en zusjes. De ene groep was goed bevriend met zijn/haar broer of zus, de andere groep had een hekel aan ze. Als ouder kan je dit een beetje bijsturen, maar uiteindelijk is het toch echt een bepaalde klik die er moet zijn. Vandaag bekijken we 10 dingen die jij herkent als jouw kinderen beste vrienden zijn!

1. Op vakantie hoeven ze nooit een vriendje of vriendinnetje mee. Ze hebben het leuk genoeg met elkaar.

2. Als er na school mensen komen spelen, mag het andere broertje/zusje ook gewoon meespelen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

3. De ‘oude kloffies’ van broer of zus aan? Leuk juist! De jongste is alleen maar trots dat hij/zij kleren van zijn beste vriend aan mag.

4. Op vakantie wordt er weleens wat gekibbeld op de achterbank, maar over het algemeen hebben ze dikke pret samen.

5. Ze hebben gezamenlijke hobby’s en interesses. Ze zitten bijvoorbeeld op dezelfde sport, maken graag samen muziek of bouwen hutten.

6. Tegen elkaar opboksen voor jouw aandacht doen ze niet, ze bedenken samen plannen om jouw hart te winnen.

7. Heeft de jongste ruzie? De oudste staat meteen klaar om te bemiddelen. Moeten er wat corrigerende tikken uitgedeeld worden op het schoolplein? Laat ook dat maar aan de oudste over…

8. Veel kinderen vinden het vreselijk om een slaapkamer te moeten delen. Die van jou niet! “Mam, mogen we een stapelbed?”

9. Bij het kiezen van een nieuwe middelbare school wil jouw oudste heel graag dat de ander kiest voor zijn/haar middelbare school.

10. Ruzie maken kunnen ze als de beste… Maar het goedmaken is nooit een probleem. Een half uurtje na een akkefietje zitten ze alweer samen te lachen op de bank.

Lees ook: 5 tips tegen het stelen van je fiets

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook