fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zou jij je baby op een dieet zetten?

Het is natuurlijk wel erg schattig zo’n klein mollig babytje. Maar is het ook goed? Steeds meer baby’s en peuters krijgen te weinig lichaamsbeweging en krijgen veel te veel calorieën binnen. De baby’s zouden te vaak in een Maxi-Cosi of een wipstoeltje zitten waardoor ze weinig bewegen.

h

Lucy Smit, voorzitter van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) zegt tegen het AD dat ze zich onder andere ernstige zorgen maakt over het veelvuldige gebruik van kinderzitjes. Ook maakt ze zich zorgen over gemaksproducten als ‘pyjamapapjes’, dat zijn calorierijke hapjes waardoor baby’s geen honger krijgen en ’s nachts niet wakker worden.

Een andere reden zou het jachtige leven van de ouders kunnen zijn, waardoor ze steeds vaker naar kant-en-klaar producten grijpen, waar meer calorieën in zitten.

Hoe pak je overgewicht bij baby’s aan?

Binnen sommige culturen wordt overgewicht gezien als een teken van gezondheid, rijkdom en vruchtbaarheid. Inmiddels weten we dat overgewicht op latere leeftijd kan leiden tot allerlei ziektes, zoals hart- en vaataandoeningen, suikerziekte etc. Belangrijk om je kind op jonge leeftijd met een gezonde levensstijl in aanraking te brengen.

  • eet gezond, vers, gevarieerd en niet te veel
  • eet met aandacht en plezier
  • beweeg regelmatig en laat je kind plezier krijgen in sporten

Je kind op een dieet zetten? Ik zou het onder normale omstandigheden niet te snel doen, maar de oplossing vooral zoeken in een gezonde levensstijl.

Redactie Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook