fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zorgt het licht van je telefoon voor huidveroudering?

Paniek! In een artikel van Marie Claire wordt door een huidtherapeut geclaimd dat het licht van je telefoon voor huidveroudering kan zorgen. Moeten we nu massaal onze telefoon links laten liggen of valt het eigenlijk allemaal best wel mee? Nu.nl legde de claim voor aan Marlies Wakkee, dermatoloog bij het Erasmus MC en Frank de Gruijl, onderzoeker op de afdeling dermatologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 

Blauw licht

Marlies Wakkee, vertelt dat het licht van een laptop en telefoon vooral blauw licht is. Dit is onderdeel van het zichtbare lichtspectrum. “Zonlicht omvat een veel breder spectrum. Natuurlijk licht bestaat ten eerste uit ultraviolet licht (uv-straling), waarvan is bewezen dat het schadelijk is voor de huid. Uv-straling bevordert huidveroudering en vergroot uiteindelijk de kans op huidkanker. Daarnaast bestaat daglicht uit zichtbaar licht – waar blauw licht een onderdeel van is – en infrarood licht, dat voor warmte zorgt.”

Zwak licht

Het zichtbare licht van de zon is veel intenser van het licht van je telefoon, legt Frank de Gruijl uit aan nu.nl. Zowel De Gruijl als Wakkee stellen dat het licht van je smartphone zo zwak is, dat dit geen betekenisvolle invloed op huidveroudering of de kans op huidkanker heeft.

Huidveroudering tegengaan

“Wil je huidveroudering tegengaan en de kans op huidkanker niet vergroten, bescherm je dan goed tegen buitenlicht en ga niet onder de zonnebank,” aldus Wakkee.

Volg jij ons al op Instagram? Hier krijg je een kijkje achter de schermen van Damespraatjes én in ons privé leven!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook