fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zorgpersoneel woest om BN-er actie ‘#ikdoenietmeermee’

Ik wist niet wat ik zag toen ik de Instagram-video’s van onder andere Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey in het kader van de actie ‘#ikdoenietmeermee’ voorbij zag komen. Publiekelijk trekken ze de aanpak van de overheid van het coronavirus in twijfel, vragen zich af hoe dodelijk het virus is en laten weten dat ze zich niet meer aan de coronaregels willen houden.

Geen zin meer in corona

Net als Famke, Thomas, Tim en Bizzey zou de rest van de wereld natuurlijk ook graag zien dat alles weer ‘normaal’ is. Dat we weer onze verjaardag met de hele familie kunnen vieren, dat we zorgeloos op reis kunnen en dat we naar een concert van bijvoorbeeld Famke Louise mogen. Geloof me: iedereen denkt hier zo over. Maar dat eigenlijk niemand meer zin heeft in het coronavirus, betekent natuurlijk niet dat het coronavirus geen zin meer heeft in ons. En dat is voor dat groepje BN-ers maar moeilijk te accepteren.

Kijkje op de IC

Niet alleen ik ben verbouwereerd om de actie van de groep BN-ers, ook het Nederlandse zorgpersoneel en andere bekende Nederlanders laten dit niet zomaar gaan. Zo zegt recovery-verpleegkundige Don Roelofsen op Twitter: “Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC. Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen.” Claudia de Breij vraagt zich af of de artsen als zij hulp nodig hebben dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?

Doelgroep met de meeste besmettingen

Ik denk dat het heel goed is als Nederland kritisch blijft op de maatregelen en afspraken. Alleen zo kunnen we de maatschappij op de best mogelijke manier door deze crisis loodsen. Toch ben ik van mening dat nou juist BN-ers met zo’n groot bereik er wel twee keer over na moeten denken hoe ze dit doen. Vooral omdat deze artiesten zich ook nog eens richten op de doelgroep waar momenteel de meeste besmettingen plaatsvinden.

Praat mee

Hoe denk jij hierover? Vind je dat ze een punt hebben of gaat dit veel te ver? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook