fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zonder stress op vakantie. Hoe doe je dat eigenlijk?

Voor veel vrouwen is het makkelijker gezegd dan gedaan: zonder stress op vakantie gaan. Op de een of andere manier blijft er altijd een klein gevoel van binnen dat er iets niet goed geregeld is of niet goed gaat tijdens de reis. Zo zagen we in het Damespraatjes vakantieonderzoek  dat 27 procent van de vrouwen bang is dat er iemand ziek wordt onderweg en 16 procent is bang dat er bagage wordt gestolen. Niet fijn als je zorgeloos plezier wil maken!

Maar zonder stress op vakantie, hoe doe je dat nou eigenlijk? Is het mogelijk om helemaal zonder stress richting de plaats van bestemming te gaan, of is een beetje stress juist wel goed? Over het algemeen is een beetje stress helemaal niet erg. Het zorgt ervoor dat je alert bent en dingen goed regelt. Helemaal niet erg dus.

Alleen wat als de stress zo hoog oploopt dat je niet meer kan genieten? Gedachten als: stort het vliegtuig niet neer? Wat als het hotel overboekt is? Komt de taxichauffeur wel opdagen? Komen de koffers aan? Wat als mijn kind ziek wordt? Kunnen de vakantie flink vergallen. Hoe ga je die tegen?

Daar zijn twee antwoorden op: goed voorbereiden en het laten gaan! Meer dan een goede voorbereiding kan je echt niet doen. Sluit daarom voordat je op vakantie gaat een betrouwbare en uitgebreide reisverzekering af. Let hierbij extra op wat er allemaal in het pakket zit. Zo is het fijn om in geval van overlijden terug naar Nederland te kunnen. En als je bagage vermist is, je hier een vergoeding voor krijgt.

Bij het afsluiten van een reisverzekering kan je over het algemeen kiezen tussen een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Ga je één tot drie keer per jaar op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering (dus elke reis apart verzekeren) waarschijnlijk het voordeligst. Ga je vaker dan drie keer per jaar op vakantie, dan kan je hem meestal het beste doorlopend afsluiten.

Tot slot: heb je alles goed verzekerd? Laat het dan lekker gaan! Maak je niet al te druk over de bagage, taxichauffeurs, hotels en lokale ziektes. Wees natuurlijk wel alert, maar maak vooral heel veel lol! Anders had je net zo goed thuis kunnen blijven.

Foto: Christopher Gimmer

Reageer ook