fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zomerse salades voor bij de barbecue

Zomerse salades voor bij de barbecue

Met de zomervakantie voor de deur en de barbecue-feestjes in het verschiet, is het tijd om na te denken over verfrissende salade recepten. Deze lichte en kleurrijke gerechten voegen net wat meer smaak toe aan de barbecue. Van knapperige groenten tot sappig fruit en verrukkelijke dressings, ik deel zomerse salades voor bij de barbecue met je!

Watermeloen-feta salade

Deze salade combineert de zoete frisheid van watermeloen met de hartige smaak van feta. Snijd verse watermeloen in blokjes en verkruimel er wat feta overheen. Voeg een handvol verse muntblaadjes toe voor een vleugje frisheid. Besprenkel de salade vervolgens met een dressing van olijfolie, citroensap en een snufje zwarte peper.

Gegrilde perzik salade

Perziken zijn sowieso erg lekker en kunnen ook nog eens perfect gegrild worden. Snijd rijpe perziken in plakjes en leg ze kort op de barbecue. Meng de gegrilde perziken met verse rucola, verkruimelde geitenkaas en geroosterde amandelen. Besprenkel de salade met een dressing van honing, balsamicoazijn en een snufje zeezout.

Zomerse salades voor bij de barbecue

Gegrilde kip-caesar salade

Deze klassieke salade krijgt een zomerse twist met sappige gegrilde kip. Marineer kipfilets in een mengsel van olijfolie, knoflook, citroensap en gedroogde kruiden zoals oregano en tijm. Leg de kipfilets op de barbecue tot ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben. Snijd de kip in plakjes en leg ze bovenop een bedje van knapperige romaine sla. Voeg gehalveerde cherrytomaten, verse parmezaanse kaasvlokken en knapperige croutons toe. Maak de salade af met een romige caesardressing.

Komkommer-avocado salade

Snijd komkommers en avocado’s in blokjes en meng ze samen in een kom. Voeg gehakte rode ui en fijngehakte verse dille toe voor extra smaak. Maak een dressing van Griekse yoghurt, limoensap, zout en peper en giet dit over de salade. Roer alles voorzichtig door elkaar en geniet.

Couscous salade met gegrilde groenten

Deze salade zit boordevol smaak en textuur. Begijn met het grillen van een selectie van je favoriete zomergroenten, zoals paprika, courgette en aubergine. Bereid ondertussen couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gegrilde groenten met de couscous en voeg verse kruiden zoals munt en peterselie toe. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper.

Gegrilde biefstuk salade met geroosterde paprika

Marineer een mals stuk biefstuk in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, knoflook en verse kruiden zoals rozemarijn en tijm. Leg de biefstuk op de barbecue volgens jouw gewenste bereidingswijze (rare, medium of well-done) en laat het vlees vervolgens even rusten. Snijd de gegrilde biefstuk hierna in dunne plakjes. Rooster ondertussen de paprika’s op de barbecue tot de schil zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in reepjes. Meng de gegrilde biefstuk en paprika’s met gemengde sla, plakjes rode ui en (indien gewenst) verkruimelde blauwe kaas. Maak een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, mosterd en een snufje zout en peper. Giet de dressing over de salade en garneer met verse peterselie.

Aardbeien-mozzarella salade

Mix de verse aardbeien met mozzarella bolletjes en verse basilicumblaadjes. Druppel een beetje balsamico over de salade en bestrooi het geheel met geroosterde pijnboompitten. De zoete sappigheid van de aardbeien, gecombineerd met de romige mozzarella en de frisheid van de basilicum, zorgt voor een onweerstaanbare combinatie.

Wat is jouw favoriete zomerse salade? Laat het ons weten in de comments!

Afbeelding bovenaan: Pixabay op Pexels
Afbeelding lopende tekst: Jeswin Thomas – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook