fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zomers lekker slapen is niet altijd makkelijk. Zo zorg je voor een goede nachtrust!

In november waren Ward en ik twee heerlijke weken naar Mexico. Aanvankelijk waren we van plan om twee weken lang in ons luxe all-inclusive resort te blijven en slechts kleine tripjes te maken. Dit niet omdat we geen interesse in het land hadden, maar gewoon omdat we écht tot rust wilden komen. Na een week gebeurde er iets bijzonders: we waren helemaal tot rust gekomen en er begon iets te kriebelen… We MOESTEN wel op ontdekkingsreis en huurden een auto. Hiermee reden we zelf rond en overnachtten op minder luxe plekjes dan het hotel waar we vandaan kwamen. Heel romantisch, maar we sliepen wel een stuk minder…

Zomerse slaapongemakken

Het mindere slapen kwam door heel veel factoren waar je in een warm klimaat last van kunt krijgen. Niet alleen in Mexico krijg je hier last van, ook in Nederland zijn dit hele herkenbare problemen wanneer je zomers probeert te slapen. In de winter slaap ik heerlijk, maar zomers een stuk minder. Wist je dat er zelfs mensen in een zomerdepressie raken omdat ze zo slecht slapen? Ik wist het niet, maar las er dit weekend een artikel over. Over welke ongemakken heb ik het? Nou, deze dus…

Zomers slaapongemak 1: Muggen

Zzzzzzzzzz….. Prik! Zzzzzzzzz…. Prik! Zzzzzzzz…. Prik! Als je ooit muggen in je slaapkamer hebt gehad, weet je hoe ongelofelijk lastig het slapen wordt als er muggen in je slaapkamer zijn. Een oplossing is door de deuren en ramen van je slaapkamer 24 uur per dag gesloten te houden, maar dan kan je de kamer weer niet luchten. Echt een goede oplossing vind ik het dus niet. Gelukkig is er nog een andere oplossing tegen gezoem rond je hoofd en vervelend geprik, namelijk een klamboe! In de tropen is het heel gebruikelijk om met een klamboe te slapen, maar ook tijdens de Nederlandse zomermaanden kan hij je slaap redden. Naast de goede functionaliteit, vinden we het ook nog eens heel mooi staan!

Zomers slaapongemak 2: Hitte

Ben je eindelijk van de muggen af, kan je nog niet slapen doordat het zo ongelofelijk heet is. Ook hier kan je gelukkig makkelijk wat aan doen. Houd overdag de deuren, ramen en gordijnen zo veel mogelijk gesloten. Doe de ramen pas weer open wanneer het buiten kouder is dan binnen. Ook is het slim om alleen op je hoeslaken, onder je dekbedovertrek te slapen en je dekbed tijdelijk op te bergen. Tot slot kan je een ventilator naast het bed neerzetten. Een airco kan natuurijk ook, maar deze is duur en vreet stroom. Neem je voor het slapengaan een koude douche? Dit kan lekker zijn, maar veel mensen krijgen het hier vervolgens alleen maar warmer door. Even kijken of dit bij jou wel écht werkt dus. Tot slot: lekker tegen je partner aankruipen is verleidelijk tijdens een zwoele zomernacht, maar je doet er qua temperatuur een stuk beter aan om zo ver mogelijk uit elkaar te gaan liggen.

Zomers slaapongemak 3: Langer licht

De genoemde zomerdepressie die bij sommige mensen voorkomt, wordt vooral veroorzaakt doordat het zomers langer licht is. Veel mensen komen hierdoor minder makkelijk in slaap en worden ’s ochtends vroeger wakker. Hier is maar één oplossing op te bedenken: koop goede verduisterende raamdecoratie die geen enkel straaltje licht doorlaat. Ga op tijd naar bed, maak geen gebruik meer van beeldschermen en geniet van het donker.

Heb jij ook last van zomerse slaapongemakken? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! Vinden we gezellig 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook