fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zomerervaringen die elk kind zou moeten hebben

De zomer nadert snel en je bent waarschijnlijk opgewonden om tijd door te brengen met je kinderen. Er is niets mis met een gebruikelijke strandvakantie voor de zomer. Die eerste glimp van het water en het glinsterende achter de duinen. Je kinderen zullen een geweldige zomerdag op het strand nooit vergeten. Of ze nu zwemmers of zandkasteel kampioenen zijn, ze zullen het plezier zeker waarderen! Als je meer wilt dan alleen een gebruinde huid, overweeg dan geweldige seizoensactiviteiten die een beetje spannender zijn. Neem bijvoorbeeld een fiets en ga op speurtocht door de buurt.

Geniet van het buitenleven

Bezoek bijvoorbeeld eens een vogelreservaat. Je moet een app of een gids gebruiken om de vogels te identificeren en natuurlijk foto’s maken en bijhouden wat je ziet. Je kunt ook een boottocht maken. Het is een leuke manier om actief te blijven en buiten te zijn terwijl je naar vissen kijkt of eenden telt. Het is zeker een knaller en de kinderen zullen nog meer plezier hebben als ze kunnen peddelen. Iets anders om te overwegen is de meest populaire activiteit, namelijk kamperen. Kinderen kunnen helemaal gecharmeerd zijn door gewoon in een tent te zijn. In feite kun je de tent van yalacanvaslodges.com gewoon vaak in je achtertuin opzetten als het te ver of vermoeiend is om te reizen! De kinderen hebben net zoveel plezier. Als laatste kun je proberen fruit te plukken. De zomer is het ideale seizoen voor een fruitoogst excursie. Er is altijd wel iets in het seizoen. En niet alleen zou je je wangen kunnen vullen met dat wat je plukt, maar je kind zal ook fruittrivia’s leren van jullie gids. Er gaat niets boven het zoeken naar sappige bessen!

Bezoek lokale attracties

De zomer is de perfecte tijd voor een paar staycation-avonturen. Als je bezoekers hebt, neem ze dan mee om te zien wat er nieuw is in jouw buurt! Het eerste wat je kunt doen is eenvoudig. Dat is namelijk eten in een fast-food restaurant of iets uit de muur halen. Laat je kinderen gefrituurd voedsel eten en milkshakes drinken. Als er een gratis concert bij jou in de buurt is, ga dan gewoon langs om met het gezin naar muziek te luisteren. Bezoek ook eens een kermis bij jou in de buurt. Laat ze minstens één keer per zomer genieten van een suikerspin of iets dergelijks of organiseer een picknick. Je kunt bijna overal eten, zoals een speeltuin of een gemeentepark. Als je wilt dat je kind meer leert, bezoek dan een oud huis of een boerderij. Je kunt ze leren hoe de tijden zijn veranderd en wat mensen toen niet hadden. Een andere leuke activiteit is om samen een boerenmarkt in de buurt te bezoeken. Geniet van seizoensgebonden groenten en fruit en een paar lokaal bereide zoetigheden. Je kunt ze de inspanningen van dergelijke verkopers en boeren laten zien en ze leren hoe ze dit kunnen waarderen.

Wees creatief

Natuurlijk breng je niet de hele zomer buiten door. Zie het als een tijd om je kinderen nog steeds te laten leren, zelfs buiten school. Je kunt een puzzelrace doen en zien wie de puzzels van 100 stukjes als eerste kan afmaken, of leer samen een nieuwe vaardigheid, zoals leren naaien of fluit spelen. Vergeet niet om de kinderen te laten zien dat wetenschap leuk is! Probeer online huisvriendelijke experimenten te volgen, maar zorg ervoor dat je eerst de nodige veiligheidsuitrusting hebt. Als je hun kunstzinnige kant meer wilt verbeteren, maak dan een zomer muurschildering. Maak een familie muurschildering door een lang stuk wit kraftpapier over een kelder- of garage muur te spannen. Voeg foto’s toe van jullie zomeractiviteiten die met de hand zijn getekend, geverfd of gekleurd. Met alle voorgestelde gebeurtenissen kun je voorstellen om een dagboek bij te houden. Laat ze een bullet journal bijhouden als ze dat willen. Dan kunnen ze aan het einde van de zomer hun favoriete zomerherinneringen delen met vrienden.

Afbeelding: 🇸🇮 Janko Ferlič via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook