fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zó zorg je ervoor dat jouw bedrijf bovenin de zoekresultaten van Google komt!

Als ondernemer zoek je altijd naar manieren om jouw bedrijf nog verder te laten groeien. Niet alleen is deze groei goed voor jouw inkomen, ook zorgt het voor een mooie stijging van de waarde van jouw bedrijf. Daarnaast is het natuurlijk altijd geweldig om te zien dat steeds meer klanten van jouw product gebruikmaken en genieten! Een succesvol bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder een goede website. De vraag blijft altijd: hoe zorg je ervoor dat jouw website bovenaan in Google verschijnt? Wij geven je hier een paar handige tips!

Goede website

Zelf in je avonduren een website bouwen klinkt misschien leuk en als een goedkope oplossing, maar wij willen het je sterk afraden. Om jouw website goed vindbaar te laten zijn, is het van groot belang dat de techniek én de content op jouw website klopt. Google wil niets liever dan dat mensen die via de zoekmachine zoeken, ook daadwerkelijk tevreden zijn met de inhoud van de geserveerde resultaten. Laat jouw website ontwerpen, ontwikkelen en van content voorzien door mensen die hier verstand van hebben. Zelfs met een hoog advertentiebudget zal een slechte site maar lastig hoog in de zoekresultaten komen te staan. Héél erg belangrijk dus!

SEO

Naast een goede website, is het ook belangrijk dat er over jouw website gepraat wordt. Hoe vaker jouw website op andere sites genoemd wordt, des te interessanter Google jou zal vinden. Met Search Engine Optimalisation (SEO) ga je voor deze vermeldingen bij andere websites met een goede ranking. Linkbuilding is hier een belangrijk onderdeel van. Je kunt hierbij natuurlijk zelf partijen benaderen om mee samen te werken, maar je kunt het beter uitbesteden. Je linkbuilding uitbesteden kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf online aanzienlijk beter vindbaar is en jij dus meer klanten kunt binnenhalen. Altijd een goed idee!

SEA

Een andere manier om bovenaan in Google te komen, is door te adverteren. Bij Search Engine Advertising betaal je Google voor een hogere plek en ding je met jouw concurrenten om de hoogste positie. Om deze beste betaalde plek tegen het meest optimale tarief te verkrijgen, is het belangrijk dat met de juiste bedragen werkt én dat de landingspagina van jouw advertentie goed en doeltreffend is.

Uitbesteden

Samengevat kan je zeggen dat een combinatie van een kwalitatieve website, goede linkbuilding en eventueel betaalde zoekmachinemarketing dé manier is om bovenaan in Google te komen. Als ondernemer komt er veel op je af en dit zijn mogelijk dingen waar je gewoon te weinig expertise voor in huis hebt. Het is in die gevallen verstandig om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde partij, zoals Blog Brains. Zij helpen bedrijven om online goed vindbaar te worden, door goede blogmarketing.

Hoe heb jij al geprobeerd om bovenaan in Google te komen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook