fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo voorkom je ruzie met de buren als je een groot feest geeft!

Een paar weken geleden werd onze oudste dochter vier jaar. Dit moest natuurlijk groot gevierd worden en we gaven dan ook een super gezellig feest in de achtertuin. De ouders hebben lekker staan borrelen en voor de kinderen was er een meisje dat ballondieren kwam maken. Aan het einde van de middag ging de barbecue aan en aten we Sophia haar lievelingseten: hotdogs. Rond 20:00 uur gingen alle ouders en kinderen weer richting huis. De kids blij, wij blij én de buren blij. Haha! Maar hoe houd je de buren nou blij als je een feestje geeft dat tot later doorgaat? Wij geven je een paar handige tips!

Goede afspraken

De meeste mensen gunnen hun buren een pleziertje! Maar, houd daarbij wel in je achterhoofd dat ze het wél prettig vinden als er vooraf wat afspraken gemaakt worden. Neem dus minstens een week voor jullie feest contact op met de buren en geef aan dat jullie een feestje geven en dat er mogelijk wat geluidsoverlast kan zijn. Vraag of dit erg is en maak eventueel afspraken over het volume en/of een tijdstip waarop het stopt. Geef ook je telefoonnummer voor het geval ze er toch last van hebben. Natuurlijk kan je jouw buren ook uitnodigen, zo hebben ze helemaal geen last van jullie 🙂

Houd je ook aan die afspraken

Heb je afspraken met de buren gemaakt? Houd je daar dan ook aan! Hebben jullie beloofd dat de muziek om twaalf uur flink zachter gaat? Doe dat dan ook. Als jullie laten zien dat jullie je best doen om de overlast tot een minimum te beperken, dan zullen de buren het een stuk minder vervelend vinden. Wanneer er alcohol in het spel is, kunnen je grenzen nog weleens vervagen, waardoor je gemaakte afspraken ineens niet meer zo belangrijk vindt. Zorg er dus voor dat er altijd in ieder geval één van de gastheren/-vrouwen zich een beetje inhoudt qua drinken.

Silent disco

Zijn jullie echte party animals en houden jullie van harde muziek en de hele nacht dansen? Dan is het een heel erg leuk idee om eens een silent disco te organiseren thuis. Bij een silent disco draagt iedereen een koptelefoon, waardoor de lekkerste beats gespeeld worden. Zo hoor je de heerlijkste muziek in waanzinnige geluidskwaliteit, zonder dat jouw buren last hebben van het gedreun. Je kent silent disco’s misschien wel van festivals of grote feesten, maar wist je dat je het ook gewoon voor thuis kunt huren? Een silent disco huren kan op diverse plekken en zorgt voor een onvergetelijke avond. Niet alleen hebben jouw buren geen last van het geluid, maar jouw gasten kunnen ook nog eens kiezen uit diverse muziek-kanalen. Zo kan iedereen losgaan op zijn favoriete muziekgenre. Van een silent disco huren in Rotterdam tot een stil feestje in het hoge noorden: het is overal leuk!

Bloemetje

Toch een beetje uit de hand gelopen? Ga dan de volgende ochtend langs bij de buren met een verse bos bloemen of een lekkere fles wijn. Trek het boetekleed aan, bied je excuses aan en zeg dat je het heel vervelend vindt dat ze last van jullie hebben gehad.

Locatie afhuren

Heb je helemaal geen zin om rekening te houden met je buren? Huur dan een locatie af! Voor een gewone verjaardag zal je dit niet zo snel doen, maar als je een speciaal jubileum, feestelijk huwelijk of bijzondere leeftijd viert kan het al snel leuk en makkelijk zijn.

Samengevat: maak goede afspraken met je buren, probeer geluidsoverlast zo veel mogelijk te voorkomen door bijvoorbeeld voor een silent disco te kiezen en wees een beetje verstandig. Zo komt het vast helemaal goed!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook