fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo voorkom je inbraken terwijl je op vakantie bent

Je moet er toch niet aan denken: heb je een heerlijke vakantie gehad, kom je na een lange reis weer thuis, is er ingebroken. Juist in de zomerperiode slaan inbrekers hun slag. Het is zo’n domper om te ontdekken dat je huis overhoop is gehaald terwijl jij nietsvermoedend van de zon genoot. Hoe voorkom je inbraken tijdens je vakantie? Wij geven je tips.

Als de zomervakantie begint en iedereen langzaam aan koffers en tenten inpakt om erop te trekken, staan inbrekers te popelen om te stelen. De administratieve rompslomp is groot en vaak zijn mensen bang in hun eigen huis. Om ervoor te zorgen dat je ongenodigde gasten buiten de deur houdt, kun je bijvoorbeeld cilindersloten kopen. Met deze sloten voorkom je kerntrekken, dat is een inbraakmethode die tegenwoordig vaak wordt gebruikt. De inbreker schroeft een schroef in de cilinder en trekt hem eruit.

Maar er is meer dat je kunt doen om te voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken.

Social media

Zwijg op social media over je vakantie.  Plaats geen foto’s van je prachtige vakantiewoning met zwembad en palmbomen,  je kinderen in de zee, of een ondergaande zon in Griekenland. Inbrekers kunnen op deze manier heel makkelijk zien dat je weg bent en kunnen op hun gemak je woning binnendringen. Gewoon even wachten met het plaatsen van die leuke vakantiekiekjes; plaats die maar als je weer terug bent.

Buren

Vertel je buren dat je een paar weken weg bent en vraag hen of ze een oogje in het zeil willen houden. Vraag of ze ’s avonds wat lampen willen aandoen, de gordijnen open en dicht willen schuiven. Zo lijkt het alsof het huis is bewoond.

Oppas

Als je op vakantie gaat kun je ook op zoek gaan naar een huizenoppas. Er zijn legio mensen die het heerlijk vinden om op huizen te passen. Of misschien heb je wel een nichtje of een neefje die het fantastisch vinden om een tijdje in je huis te zijn. Vaak vinden mensen het leuk om tijdelijk in een andere omgeving en woning te verblijven en bovendien als waakhond te fungeren.

Verlichting

Wat altijd afschrikt zijn bewegingslampen. Zorg dat je huis in het licht staat of dat je lampen hebt die aanspringen zodra er beweging is. Inbrekers vinden het niet prettig als ze opeens in de spotlights staan en zullen heel snel het hazenpad kiezen.

Kliko

Heb jij je kliko’s tegen de muur staan en een ladder in de tuin liggen? Haal die weg als je er niet bent. Kliko’s en trappen zijn handige opstapjes om bijvoorbeeld door een raam te kunnen klimmen. Zo maak je het inbrekers wel heel gemakkelijk. Wist je dat veel inbraken ‘ongepland’ zijn? Het zijn de zogenaamde gelegenheidsdieven die je huis binnensluipen. Omdat ze er door aanwezige kliko’s nauwelijks moeite voor hoeven te doen.

Met deze tips kun je met een gerust hart genieten van je welverdiende vakantie en verklein je de kans op een inbraak in je huis.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

rk -

vraag of buren de post die uitsteekt door de brievenbus willen duwen….

Reageer ook