fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo vier je een corona-proof partijtje voor jouw kind!

corona-proof partijtje

Als volwassene is deze tijd al vreemd, maar moet je nagaan hoe bizar het voor de kinderen is! Dingen die vroeger stabiel en zeker waren, zijn plots een onstabiele factor in hun leven. En hoewel kinderen extreem flexibel zijn, is ritme en stabiliteit heel belangrijk tijdens het opgroeien. Als ouder van twee jonge meisjes vind ik het dus super belangrijk dat alles wat door kan gaan ook echt doorgaat. Zoals bijvoorbeeld het verjaardagspartijtje! Hoe vier je je een corona-proof partijtje voor jouw kind?

Officiële regels

Officieel mag er een onbeperkt aantal kinderen onder de 13 jaar oud in één ruimte zijn. Wettelijk gezien kan jouw kind dus al zijn vriendjes en vriendinnetjes op het kinderfeestje uitnodigen. Wat je hierbij wél in je achterhoofd moet houden, is dat alle kinderen wel door ouders gebracht en gehaald worden. Officieel mogen zij dan weer niet binnenkomen, om aan de huidige coronaregels te voldoen. Ook zorgt het organiseren van een groots kinderfeestje ervoor dat mensen meer reisbewegingen maken én is er ook bij kinderen altijd het risico op besmetting.

Online kinderfeestje

Wil jij helemaal veilig zitten? Dan is het het beste om de verjaardag niet fysiek met elkaar te vieren. Dat mag de pret niet drukken, want we kunnen tegenwoordig veel op afstand. Ook een corona-proof partijtje voor jouw kind! Zo organiseert kinderfeestjes expert Blijwin een online kinderfeestje. Het lekkere is dat jij als ouder niks hoeft te regelen, maar dat Blijwin jou bijna al het werk uit handen neemt. Via de laptop of computer kunnen alle vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind meedoen. Blijwin heeft een te gek online programma samengesteld, waarbij er wordt gedanst, gespeeld en gelachen.

Voor het bijwonen van het online kinderfeestje, hebben alle genodigden een laptop, telefoon of tablet nodig, mét de geïnstalleerde Online Party Zone app. Ook leggen de ouders van ‘online aanwezigen’ vooraf pen en papier klaar. De kinderen trekken thuis hun mooiste (of gekste!) feestkleding aan en het feest kan beginnen.

De online kinderfeestjes kunnen worden georganiseerd voor kinderen tussen de 4 en de 13 jaar oud en zijn volledig corona-proof.

Toch een fysiek feestje

Kiezen jullie er toch voor om wél een fysiek kinderfeestje te organiseren? Houd er dan rekening mee dat je per dag maar een beperkt aantal volwassenen binnen mag ontvangen. Zorg er ook voor dat ouders elkaar niet massaal tegen het lijf lopen bij het brengen en halen. Je kunt bijvoorbeeld werken met een breng- en haalschema. Vraag kinderen bij het binnenkomen en weggaan even de handjes te wassen. Tot slot is het hygiënischer om met aparte snoep- en chips porties te werken, dan met grote bakken op tafel. Zo heeft ieder kind zijn/haar eigen bakje of zakje.

Voorstander van corona-proof partijtje

Wij zijn absoluut een voorstander van het corona-proof partijtje ! Zo heb je geen gedoe met brengen en halen, een gebrek aan ouders die mogen helpen en alle rompslomp in het regelen van het feestje. Kinderen hebben een enorm aanpassingsvermogen en vinden het mega leuk om een partijtje online te vieren. Enne, ook een stuk minder troep in huis 😉

Praat mee

Hoe vier jij een corona-proof partijtje? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

mara -

Wat super leuk Frencis!

Frencis -

Onze dochter is onlangs 16 geworden. Een goede vriendin gaf mij een leuk idee. Zo hebben we heel veel slagroomschnits besteld. Onze dochter heeft daar een kaartje bijgemaakt: Ik ben jarig. Bij een verjaardag hoort taart. We kunnen nu niet bij elkaar komen , maar je krijgt van mij taart!
Met de kofferbak vol taart hebben we de hele middag rondgereden langs vriendinnen en familie. De reactie waren super leuk, sommigen hadden het aan zien komen en zelfs een cadeau klaar liggen. Onze dochter had hierdoor een geweldige dag. En deze zomer geeft ze, zodra het kan, een tuinfeest!

Reageer ook