fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo verzorg je je huid op wintersport!

Kou, felle zon en een windje; op wintersport krijgt de huid van je gezicht flink wat te verduren. Vooral zon-berscherming is iets wat op wintersport regelmatig achterblijft. Want hoewel je bijna niet voelt dat je verbrand, doe je dit in de sneeuw wel snel! De sneeuw weerkaatst maar liefst 90 procent van de zon, dus op de piste is  zonnebrand minstens net zo belangrijk als op het strand. Zo verzorg je je huid op wintersport!

1. Scrub voordat je op wintersport gaat je gezicht. Doordat je de dode huidcellen verwijdert wordt je gezicht sneller en egaler bruin.

2. Reinig je gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds. Er komt tijdens het skiën veel viezigheid op je gezicht, wat je niet altijd ziet.

3. Smeer je elke 2 uur in met zonnebrand. De zon wordt door de sneeuw weerkaatst en verbranden gaat dus nog sneller. Verbrand je niet snel, en denk je er daarom niet aan? Denk dan maar aan alle rimpels die je krijgt als gevolg van de huidveroudering door de zon.

4. Koop een zonnebrandcrème die speciaal voor wintersport gemaakt is. Gewone zonnebrandcrème bevat veel water en kan dus bevriezen op je gezicht. Een goed-vettige zonnebrand heeft dit niet.

5. Verzorg bij het opstaan en slapengaan extra goed je gezicht. Naast reinigen is het ook raadzaam om zowel een serum als een dag- of nachtcrème op te smeren. Het houdt je huid zacht en gevoed.

6. Drink gedurende de hele dag water! Tijdens het ski een verlies je vocht en dit moet aangevuld worden. Niet alleen voorkom je zo hoofdpijn aan het einde van de dag, het is ook goed ter hydratatie van de huid.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook