fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo verstuur je voordelig pakketjes naar het buitenland

pakketje verzenden

Zo’n vijftien jaar geleden zwaaide ik met een brok in mijn keel mijn beste vriendin uit. Ze verruilde Nederland voor Amerika. Voorgoed. Om ervoor te zorgen dat ze haar roots niet vergeet, stuur ik zo nu en dan een pakketje naar haar toe. En dat is best prijzig. Kan dat niet voordeliger? Ja!

Een pakket verzenden naar mijn vriendin is elke keer weer een feestje, het verzacht het leed van haar vertrek. Toen ze vertelde dat ze met haar man in Amerika haar geluk wilde zoeken, schrok ik me rot. Waarom niet een bed & breakfast in Portugal? Lekker warm en een stuk dichterbij. Het avontuur lonkte en mijn vriendin vertrok. Sindsdien hebben we meer contact dan ooit en verrassen we elkaar regelmatig met een pakketje. Toen ze net weg was, wilde ik haar favoriete glossy opsturen. Ik kreeg een hartverzakking toen ik erachter kwam dat het versturen van zo’n tijdschrift zo’n beetje onbetaalbaar was.

Kosten pakket versturen

Het is natuurlijk ook wel logisch, zo’n doos vol leuke dingen maakt een enorme reis. Soms per boot, soms per vliegtuig. Dat drijft de kosten van een pakket versturen best op. Toch weerhouden de kosten van een pakket versturen me niet om van alles over de grens te laten vervoeren; ik weet hoe blij mijn vriendin er van wordt en hoe dichtbij Nederland dan weer even voor haar is.

Pakket verzenden

Want hoewel ze niet zo snel meer terug zouden gaan naar Nederland, liggen haar roots hier weldegelijk en kan ze soms enorm verlangen naar oer Nederlandse producten. Zoals? Nou, bokkenpootjes, borrelnoten, Brinta, paprikachips, blokjes anijsmelk en chocola. Veel chocola. Want die Amerikanen kunnen veel, maar van chocola maken hebben ze geen kaas gegeten. Daarnaast doe ik mijn vriendin een plezier met zo’n beetje alle spullen die de Hema en Dille en Kamille verkopen. Dus een gezellig, Hollands pakket verzenden naar Amerika is voor mij net zo leuk om te doen als het ontvangen voor mijn vriendin is.

Wat mag je versturen?

Een pakket verzenden naar het buitenland is wel degelijk aan regels gebonden. In het begin had ik dat eigenlijk niet zo in de gaten en propte ik zo’n beetje alles waarvan ik wist dat mijn vriendin blij zou worden in een pakket. Het is nooit misgegaan, maar dat had maar zo gekund. Wat mag je per post niet versturen naar het buitenland?

Verdovende middelen

Een jointje tussen de chocola en Brinta stoppen zodat je vrienden in het buitenland samen een beetje high kunnen worden, is ten strengste verboden. Net als alle andere drugs en geneesmiddelen. In het buitenland zijn de regels een stuk strenger dan in Nederland. Wij kijken niet op van een coffeeshop meer of minder maar daar wordt in het buitenland heel anders over gedacht.

Bloemenzaden

Mijn vriendin is dol op tuinieren en het ligt dan voor de hand haar bloemenzaadjes te sturen. Mag niet! Ook haar favoriete parfum en deodorant mag ik niet in de doos stoppen.

Flesje wijn

Er zijn landen waarin je gerust een fles wijn in het pakket kan stoppen, maar check dat online. Het kan per land verschillen of dat mag of niet. Naar Amerika in elk geval niet, dus ik zorg er voor dat ik de favoriete wijn van mijn vriendin altijd in huis heb. Kunnen we daarvan genieten als ze in Nederland is.

Het loont de moeite om verschillende pakketvervoerders te vergelijken als je van plan bent een pakket te versturen. De kosten van een pakket verzenden kunnen uiteenlopen. En van dat verschil kan je beter iets extra’s kopen dat je weer in het pakket kunt stoppen.

Ga jij ook een pakket verzenden?

Stuur jij weleens iets naar iemand in het buitenland? Of ben je dat van plan? Wat zijn dan de dingen waar je zoals tegenaan loopt? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Foto door Liza Summer via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook