fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo veel goede doelen voor kinderen! Hoe kies ik welke ik ga steunen?

Altijd een goedgevulde ijskast, een fijne sfeer in huis en iedereen gezond: ik kan wel zeggen dat wij het heel goed hebben thuis. Regelmatig sta ik stil bij het feit dat het er bij andere gezinnen helaas soms heel anders aantoe gaat. Armoede, stress en ziekte zijn allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat kinderen niet onbezorgd kunnen opgroeien. En hoewel het voor de ouders natuurlijk ook niet leuk is, heb ik met de kinderen toch altijd wel het meeste medelijden… Zij bevinden zich in een situatie die ze niet altijd goed begrijpen en waar ze ook nog eens geen invloed op kunnen uitoefenen. En dat grijpt mij behoorlijk aan. 

Goed doel kiezen

Om mijn steentje bij te dragen, steun ik een aantal goede doelen. Welke doelen dit zijn verandert eens in de zoveel tijd. Dit doe ik omdat ik het fijn vind om meerdere goede doelen voor kinderen te kunnen helpen en omdat mijn persoonlijke kijk op dingen ook zo nu en dan verandert. Maar hoe kies je nou een goed doel uit al die duizenden opties? Ik geef je graag een paar tips!

  1. Kijk wat dichtbij je staat
  2. Volg je gevoel
  3. Controleer of het doel in het bezit van een ANBI-status en CBF Keurmerk zijn

Goed terecht komen

Bij het kiezen van een goed doel is het vooral belangrijk dat jij het nut van een doel inziet. Zo steun ik graag goede doelen die kinderen in arme leefomstandigheden in Nederland helpen, omdat ik weet dat kinderen hier de rest van hun leven iets aan hebben. Daarnaast steun ik ook graag doelen die onderzoek naar ziektes en aandoeningen financieren. Tot slot kies ik ook altijd een goed doel dat zich inzet voor onderwijs en gezondheid voor kinderen in ontwikkelingslanden. De hele wereld is immers met elkaar verbonden en wat daar gebeurt is indirect van invloed op ons allemaal. Ik vind het ook belangrijk om hierbij te kijken of de goede doelen in het bezit van een ANBI-status en CBF Keurmerk zijn. Zo weet je dat ze aan strenge eisen moeten voldoen en het geld goed terecht komt.

Doneren én winnen

Een leuke manier van goede doelen steunen, is door middel van loterijen. Lot of Happiness is zo’n loterij. Bij het meespelen aan deze loterij steun je één of meer kind gerelateerde goede doelen en maak je zelf direct kans op dikke prijzen. Voor 12,50 euro speel je met één lot mee. De helft van dit geld gaat direct naar het goede doel van jouw keuze, de andere helft is voor het prijzengeld en de organisatie zelf. Zestien keer per jaar kan je meespelen, met maximaal drie loten per keer.

Hoge winkans

Naast het feit dat je een mooi doel steunt, maak je dus ook kans op lekkere prijzen. De hoofdprijs staat momenteel zelfs op één miljoen euro! Daarnaast zijn er nog heel veel andere leuke (geld) prijzen. Bij elke trekking heb je een winkans van één op vijf. Behoorlijk hoog dus! Heb je een jaar meegespeeld? Dan heb je voor 100 euro goede doelen gesteund en hopelijk ook nog eens meerdere mooie prijzen gewonnen. Dat noemen we nog eens geluk delen!

Hoe kies jij de goede doelen die je steunt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Speel bewust 18+. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lot of Happiness. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook