fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo kijk je Netflix op je ouderwetse tv

Oké, we hadden nog een paar mooie zomerdagen in oktober en november, maar eigenlijk is de herfst natuurlijk bedoeld voor kleedjes, kopjes thee en lekker films en series kijken. Tegenwoordig is er ongelooflijk veel aanbod, niet alleen aan series en films, maar ook aan de manier waarop je kijkt. En daar heb je echt geen dure smart-tv voor nodig! Heb jij een oudere tv die prima werkt, maar zit je steeds op je kleine laptopje te kijken? Dit zijn de makkelijkste manieren om internet op dat oude ding te krijgen!

HDMI-kabel
De makkelijkste manier zit praktisch in elke smart-tv: aansluiten op internet en dan gewoon in het menu netflix, videoland of een andere app selecteren en kijken maar. Maar als je tv uit de pre-historie komt, zoals die van mij, is dat geen optie. Mijn tv is vijftien jaar oud en werkt nog steeds als een trein, maar ik kan er geen netflix of youtube mee kijken. Dat los ik heel simpel op met een hdmi-kabel. Zo sluit ik mijn laptop heel makkelijk aan op de tv en voilà: netflix op groot scherm! Het enige nadeel is dat je niet vanaf de bank kan zappen tussen de verschillende series en dus op je knieën bij het tv-meubel de serie of film moet aanzetten. Ik kan daar mee leven, zo kom ik tenminste nog een beetje in beweging.

Mediaspeler
Wil je liever niet uit je luie stoel komen om je serie aan te zetten? Stream dan via een mediaspeler als Apple TV of Google Chromecast. Dit is een soort doorgeefluik waarmee je films en series, maar ook muziek en foto’s van je computer naar je tv kunt streamen. Je koppelt dit apparaatje aan je thuisnetwerk. Apple TV 4 is een kastje van 180 euro dat je tv met je computer en internet verbindt. Apple TV kan veel series en films opslaan en heeft Netflix, maar bijvoorbeeld geen NPO Uitzending Gemist. De Google Chromecast is 40 euro en speelt video en muziek rechtstreeks van internet af op je tv. Je plugt hem in de achterkant van je tv en bediend hem verder vanaf je smartphone of tablet, Android of iOS maakt niet uit. Je kan niks opslaan op de google chromecast, maar je kan wel NPO en meerdere aanbieders bekijken.

Illegaal downloaden en streamen
Illegaal downloaden, ik had verwacht dat het met de komst van Netflix en Spotify een stille dood was gestorven. Vroeger als puber ging ik op Limewire of Piratebay op jacht naar de nieuwste top 40 muziek. Duizenden versies van één nummer, maar welke wat nou de goede? En dan die downloadtijden! 43 minuten, 78 uur, 7 dagen, pfff…voor je eindelijk normale kwaliteit had zonder dat je je zusje per ongeluk verkocht aan China, was je uren verder. Nee geef mij maar Netflix en Spotify, ik vind het ook wel zo eerlijk om te betalen voor iets waar je plezier van hebt. Het is sowieso niet toegestaan om auteursrechtelijk materiaal uit illegale bron te downloaden of te streamen. Het levert je geen boete op, maar je kan wel schadeclaims krijgen en die zijn niet mals. Kies liever voor een legale dienst en bespaar jezelf een hoop ellende.

Goed internet regelen
Dan nog een laatste, essentiële tip voor als je ongestoord tv op je fossiele tv wilt kijken: zorg voor een sterke internetverbinding. In elke regio is een andere provider beter dan de andere. Wil je weten wat bij jou in de buurt de beste internet provider is? Je internet vergelijken en afsluiten bij een nieuwe provider is zo gepiept! Zo, laat nu die regen maar komen.

Reageer ook