fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo kies je de perfecte vibrator

Wanneer je een vibrator wilt kopen, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet bij je bezoek aan een (online) sekswinkel. Vibrators zijn er namelijk in honderden soorten en maten. Veel dames hebben er om die reden meerdere in het nachtkastje liggen. Waar moet je op letten als je er eentje uitkiest? We geven je een paar tips die de keuze hopelijk wat makkelijker maken.

De vibrator staat met stip op 1

Bij vrouwen staat de vibrator al jaren met stip op 1 als het gaat om favoriete sekstoy. Wat de penisring en de penisplug zijn voor mannen die van kinky seks houden, is de vibrator voor dames die willen genieten van een intens orgasme. Vibrators zijn er in verschillende uitvoeringen. De meeste werken met trillingen, sommige werken met behulp van luchtdruk. Behalve de werking kun je ook nog kiezen uit verschillende formaten, materialen en modellen.

De Tarzan of Bunny vibrator

Veel vrouwen krijgen alleen een hoogtepunt als de clitoris rechtstreeks wordt gestimuleerd. Dit bereik je met een vibrator met een apart gedeelte dat de clitoris bedient met intense trillingen. Je kunt bij luxe varianten van deze zogenaamde Tarzan of Bunny vibrators vaak kiezen uit verschillende trilstanden. Moderne vibrators worden vandaag de dag geleverd met een oplaadbare batterij. Je laadt je sextoy op met behulp van een usb kabel. Op die manier is je vibrator altijd gebruiksklaar.

De mini vibrator

Een mini vibrator is zo klein dat je hem in je slip kunt verbergen en ook gemakkelijk meenemen in je handtas. Deze vibrators zijn ideaal voor op reis of als je een spannende avond met een date of je geliefde tegemoet gaat en op alles voorbereid wilt zijn. Mini vibrators zijn vaak te koop in grappige felle kleuren en ze doen qua prestaties niets onder bij hun grote zussen. Veel vrouwen hebben naast een normaal formaat vibrator ook een mini vibrator in het nachtkastje. Deze kun je bijvoorbeeld aan je partner geven om jou te verwennen of gebruik hem tijdens het voorspel om sneller opgewonden te raken.

Speciale vibrators

Naast de standaard vibrators zijn er ook speciale modellen en vibrators gemaakt van bijzondere materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra smalle vibrator welke je makkelijker kunt inbrengen. Vibrators zijn meestal gemaakt van siliconen of rubber, maar ze zijn er ook van glas of staal. Verwar een vibrator niet met een dildo. Een dildo heeft het uiterlijk en vaak ook de kleur van een penis en heeft lang niet altijd een vibratiefunctie.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Gwen Mamanoleas via Unsplash

Reageer ook