fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo kan je jouw favoriete restaurant, bar of café in tijden van corona steunen!

Zondagmiddag werd bekend dat in ieder geval tot 6 april de bars, restaurants en café’s dicht moeten blijven… Deze maatregel is noodzakelijk om te voorkomen dat heel Nederland straks in één klap ziek is en de ziekenhuizen de zorg niet meer aan kunnen. Een goede en belangrijke maatregel dus! Maar voor ondernemers hakt het er flink in… Wil jij iets doen om jouw favoriete restaurant, bar of café te steunen in deze nare tijd? Wij verzamelden een paar tips!

1. Goede review 

Reviews zijn tegenwoordig super belangrijk voor de horeca. Goede reviews zorgen ervoor dat er meer gasten komen en meer gasten betekent meer omzet. Nu is de horeca dan misschien wel gesloten, als alles binnenkort weer opengaat zullen ze blij zijn als veel gasten hun zaak weten te vinden. Laat jouw lovende review achter op Google, Tripadvisor, Facebook en alle andere plekken waar dat kan!

2. Briefje of berichtje naar de eigenaren

Horeca ondernemers hebben het echt niet makkelijk nu. Helaas is het niet mogelijk om ze nu te steunen door een biertje extra te bestellen… Wat je wel kan doen? Een briefje door de bus gooien of een berichtje naar de eigenaren waarin je ze de komende periode sterkte wenst. Geef natuurlijk ook aan dat jij de eerste bent die weer op het terras zit zodra ze open gaan.

3. Bestellen en bezorgen

Veel restaurants proberen oplossingen te vinden waardoor ze wel wat omzet kunnen blijven draaien. Een van deze oplossingen is door eten te gaan bezorgen. Zie jij dat jouw favoriete restaurant dit doet? Bestel dan eens jouw lievelingsgerecht van de kaart voor thuis! Lekker omdat jij dan een avondje niet hoeft te koken én lekker voor het restaurant omdat ze zo wel kunnen doorwerken.

4. Weer open? Ga met een groep vrienden los!

Het lijkt nu ver weg, maar op een bepaald moment mag de horeca haar deuren weer openen. Wanneer dit het geval is, is het natuurlijk hard nodig om dat te vieren. Spreek samen met je vrienden af in jullie stamkroeg en geef allemaal een rondje extra.

5. Bied je hulp aan 

Merk je dat jouw  favoriete restaurant, bar of café in zwaar weer verkeert? Bied je hulp aan! Wie weet kan je een keer helpen door het terras te vegen, de bar een likje verf te geven of de keuken eens goed te soppen? Een ondernemer heeft daar misschien meer aan dan je zou denken.

Wat zijn dingen die je nog meer voor de plaatselijke horeca ondernemers kunt doen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee on de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook