fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo houd je jouw ‘speeltjes’ hygiënisch

Zo houd je jouw 'speeltjes' hygiënisch

Om te garanderen dat jouw speeltjes hygiënisch en veilig te gebruiken blijven, is het belangrijk ze goed te onderhouden. Hierbij gaat het in eerste instantie om het schoonhouden van je speeltje, maar ook over het zorgvuldig opbergen. Sla bij het openmaken van de verpakking van een nieuwe toy altijd even de gebruiksaanwijzing open. Hier vind je vaak goede tips en tricks met betrekking tot het onderhouden hiervan. We weten: dit verhaal is alles behalve sexy. Maar dat maakt het niet minder belangrijk. Zo houd je jouw ‘speeltjes’ hygiënisch!

Water en milde zeep

De meest eenvoudige manier van het schoonmaken van jouw speeltjes, is door middel van water en een milde zeep. Denk aan babyzeep, een milde gezichtsreiniger of een parfumvrije handzeep. Minder geschikt zijn schoonmaakmiddelen met agressieve chemische ingrediënten, zoals producten met chloor, ammoniak, fosforzuur, terpentine of aceton. Krijg je jouw toy met een mild product niet meer schoon? Koop dan een nieuw speeltje, bijvoorbeeld bij privatefun.nl.

Speciale toy cleaner

Je kunt jouw speeltjes ook reinigen middels een speciale toy cleaner. Deze zijn verkrijgbaar als spray, gel, schuim, zeep of mousse. Lees voor het gebruik van de toy cleaner altijd de gebruiksaanwijzing van zowel de cleaner als het speeltje zelf. Zo weet je zeker dat je het op de juiste manier gebruikt.

Gebruik door meerdere partners

Heb jij meerdere partners waarmee jij jouw speeltjes gebruikt? Dan is het nog belangrijker om er hygiënisch mee om te gaan. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een condoom, die je om het speeltje schuift. Heb je meerdere sekspartners tegelijk, bijvoorbeeld bij een trio. Voor de veiligheid en hygiëne (zeker als er sprake is van penetratie) kun je bij elke persoon de condoom verwisselen. Makkelijk is ook om voor elke persoon een eigen speeltje te gebruiken.

Goed afdrogen

Berg toys na het schoonmaken nooit op als deze nog vochtig zijn. Droog ze af met een pluisvrije doek of laat ze aan de lucht drogen. Schimmels en bacteriën zijn dol op vochtige plekken en die houd je het liefst zo ver mogelijk bij jouw toys vandaan. Een heel stuk hygiënischer!

Op schone plek opbergen

Ook heel belangrijk: berg jouw speeltje op een schone en droge plek op. De badkamer is vanwege de hoge luchtvochtigheid geen handige plek. Zorg er ook voor dat kinderen niet met de toys aan de haal gaan. We zien op social media vaak ‘grappige’ filmpjes van kinderen die even door mama’s nachtkastje zijn gegaan. Vervolgens worden de daar gevonden speeltjes gebruikt als speelgoed. Niet de bedoeling en ook niet hygiënisch. Goed over nadenken dus!

Praat je met ons mee?

Hoe onderhoud jij je speeltjes? Is dat iets waar je überhaupt weleens over hebt nagedacht? En welke van de bovenstaande adviezen had jij nog niet eerder gehoord of gelezen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig 🙂

Afbeelding: IFONNX Toys via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook