fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo houd je jouw favoriete lingerie lang mooi

lingerie lang mooi

Hoe ziet jouw lingerie-lade eruit? Die van mij is een totale chaos en bevat heel veel verschillende items. Voor dagelijks gebruik heb ik simpel, vaak katoenen, ondergoed. Dit gooi ik gewoon in de wasmachine en draai dit op veertig graden. Als het schoon is mik ik het zonder omkijken in de droger. Kind kan de was doen! Maar, voor de gezellige momenten heb ik ook mooie en bijzondere lingerie. Hier ga ik heel zorgvuldig mee om en zorg ervoor dat dit niet zomaar bij mijn gewone, dagelijkse ondergoed in de was belandt. Benieuwd hoe ik mijn favoriete lingerie zo lang mogelijk mooi houd? In dit artikel deel ik al mijn tips. Lees lekker mee!

Leuk om te weten: alle getoonde Instagram-posts zijn van LASCANA.

Lees het waslabel

Net als bij je kleding, is het bij het wassen van lingerie verstandig om het waslabel te lezen voordat je het in de wasmachine stopt. Hier staat op of je het in de wasmachine kunt wassen en zo ja, op welke temperatuur. Ook kun je zien of het item in de droger mag. Echt even checken!

Apart wassen

Je kunt je mooiste BH’s, slips en body’s het beste apart wassen. Zo voorkom je dat het in de knoop raakt met de andere spullen in de wasmachine. Voor de zekerheid zou je daarnaast ook gebruik kunnen maken van een waszak of een kussensloop. Door je lingerie hierin te stoppen tijdens het wassen, verklein je de kans op beschadigingen nog verder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LASCANA.NL (@lascana.nl)

Lage temperatuur

Je sexy negliges, mooie kimono’s en beeldige setjes wil je zo mooi mogelijk houden. Zelfs als je ze al in de wasmachine kunt wassen, is het verstandig om dit op een zo laag mogelijke temperatuur te doen. Gebruik hierbij een mild wasmiddel, speciaal voor delicate kledingstukken.

Zo snel mogelijk wassen

Omdat je lingerie zo koud en mild mogelijk reinigt, is het aan te raden het niet te lang in de wasmand te laten liggen. Bacteriën krijgen zo langer de kans om zich in de kledingstukken te nestelen. Was het liever zo snel mogelijk om het lekker fris en hygiënisch te houden.

Handwas? Spoel goed uit!

Kanten en zijden stoffen was je bij voorkeur op de hand. Maak een ruime bak lauw water en schenk hier een klein scheutje mild wasmiddel bij. Laat je lingerie even weken en wrijf het schoon. Vergeet niet alle zeepresten goed uit te spoelen; achtergebleven wasmiddel kan voor irritaties zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LASCANA.NL (@lascana.nl)

Liggend drogen

Gooi je favoriete lingerie niet in de droger, de kans is aanwezig dat het er gekrompen en/of beschadigd uitkomt. Door het liggend te laten drogen behoudt het perfect z’n vorm en weet je zeker dat het er na het wassen nog net zo mooi uitziet als daarvoor.

Hoe houd jij je lingerie lang mooi?

Hoe houd jij je lingerie lang mooi? En heb jij nog handige wastips die je met ons zou willen delen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook