fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo houd je die vervelende wespen op afstand!

Vorige week zat  ik met een vriend op een hip Amsterdams terras. Nou verwacht je op een hip terras geen schreeuwende meisjes en rondrennende jongens. Het was toch echt wat er gebeurde… De meest beschaafde Nederlanders veranderde op dat terras in no-time in een stelletje hysterische tieners. Waarom? Er zaten wespen.

Nou moet ik zeggen: ik vind ze niet echt eng. Als je je bedenkt dat die kleine beestjes je helemaal niet willen steken, dus je ze maar beter lekker hun ding kan laten doen, valt het allemaal best mee. Even ter verduidelijking: ik had een uur lang 3 wespen op mijn arm en ben NIET gestoken. De meisjes renden een uur lang het hele terras over en zijn WEL gestoken. Anyhoo, irritant zijn ze wel. Hoe kom je ervan af?

1. Wespen zijn dol op appelmoes

Jummie, appelmoes. Jep… En dat vinden wespen ook! Eet de komende tijd dus even geen kip met patat en appelmoes, maar gooi die appelmoes (i.p.v. limonade) in de wespenvanger. Appelmoes gaat gisten, waardoor de wespen zich er nog beter tot voelen aangetrokken. Ook verdampt het niet, wat limonade wel doet. Slim!

2. Wespen zijn dol op eiwitrijk voedsel

Je dacht goed bezig te zijn met je dieet, maar dan zitten er ineens allemaal wespen om je heen! Ze leven vooral van eiwitten, dus als jij een broodje kip gaat zitten eten krijgen zij ook honger. Let op: ook in bijvoorbeeld hondenvoer zitten veel eiwitten. Laat je harige vrienden dus ook voorlopig binnen eten.

3. Obvious: laat suikers niet te lang op tafel staan

Dit is lastig als je rustig een colaatje op het terras wil drinken, maar je kan het dus beter niet doen. Neem cola light of spa rood. Heb je zin in een biertje? Neem een fluitje in plaats van een pint. En lekker snel doordrinken. Ook nooit een straf in de zomer, toch?

4. Hang een verschrompelde papieren zak op

Wespen zijn extreem territoriaal. Het zien van een nep-wespennest kan ze dus al afschrikken. Door bruine papieren zakken te verschrompelen en door de tuin te hangen zit de kans er dik in dat je al een paar wespen afschrikt.

5. Ga opzoek naar de bron

Heb je echt zo veel wespen in de tuin dat al deze trucjes niet meer werken? Ga opzoek naar de bron! Grote kans dat jij of je buurman een wespennest vlakbij hebt. In dat geval doe je er goed aan om de bestrijdingsdienst te bellen. Je mag het ook zelf doen, but don’t say I didn’t warn ya!

Reageer ook