fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo geef je altijd het leukste (verjaardags)cadeau: 5 handige tips!

Het geven van een cadeau vind ik vaak veel leuker dan zelf iets ontvangen. Wel vind ik het een uitdaging om een echt goed en geschikt geschenk te vinden. Want waar vind je een origineel cadeau dat goed bij iemand past? Kan je iemand zomaar een heel duur cadeau geven? En wat doe je nou precies met verlanglijstjes of als iemand om geld vraagt? Allemaal vragen waar je in dit artikel handige tips voor krijgt. Lees mee!

Origineel

Online zoeken naar een origineel cadeautje kan je veel tijd kosten. Want zoekmachines tonen als eerste de grote webwinkels en daar kijkt iedereen. Maar wat als jij juist liever iets van een kleinere (en vaak ook originelere) webwinkel cadeau wil geven?
Dan zou je kunnen kijken bij BigSellers.nl. Zij geven namelijk ook ruimte aan kleinere shops die allerlei unieke cadeaus van hoge kwaliteit hebben, waardoor je juist die nieuwe frisse cadeaus vindt die anders voor je verborgen blijven. En daarnaast verwijzen ze alleen naar webshops en cadeaus die 4 sterren of hoger scoren. Zo wordt het nog makkelijker voor jou om een origineel en ook goed cadeau uit te kiezen.

De website staat bomvol heerlijke inspiratie. Je vindt tips zoals de Top 10 beste bordspellen van dit moment, de 27 meest originele cadeaus voor al je beste vriendinnen en 20 romantische cadeaus voor 15 euro. Echt mega goede tips voor als je graag met een bijzonder cadeautje voor de dag komt. 🙂

Te duur of te goedkoop?

Hoe bepaal je de juiste prijs voor een cadeau? Als eerste zou ik kijken naar wat gebruikelijk is in je vriendenkring of op de werkvloer. Want je wil natuurlijk niet krenterig overkomen met een ‘te goedkoop’ cadeau of het idee geven dat de ontvanger niet belangrijk voor je is.
Maar een ‘te duur’ cadeau kan juist weer zorgen voor ongemak bij de ontvanger en andere gasten. De oplossing? Overleg even met de andere genodigden. Misschien vinden zij het een goed idee om een vaste inleg af te spreken en daarvan gezamenlijk één heel mooi cadeau te kopen.

Geef je toch liever iets zelf? Koop dan een cadeau voor ongeveer dezelfde prijs als die je van hen op je laatste verjaardag/feest hebt gekregen. Dan zit je vast goed!

Verlanglijst

Heeft iemand een verlanglijstje? Misschien niet super origineel, maar het is zeker aan te raden om één van de gevraagde cadeaus op het lijstje te kopen. Wel zo vriendelijk en de kans is groot dat de jarige job onwijs blij is met zijn/haar gevraagde cadeau.

Je hoeft natuurlijk niet altijd origineel te zijn bij het geven van een cadeau; want het is ook belangrijk om iets te geven waar de ander echt behoefte aan heeft…

Een ‘saai’ envelopje?

Vraagt iemand speciaal om geld als cadeau? Dat is prima, maar dan hoef jij dat natuurlijk niet in een saaie envelop te stoppen. 😉 Je kunt online allerlei leuke dingen vinden om geld in te verpakken. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde kaart, een lief verpakkingsdoosje of hang het aan een vrolijke ballon. Dat maakt het nét iets leuker om geld als cadeautje te geven.

Persoonlijke touch

Je laat écht zien dat je speciaal aan iemand hebt gedacht met een cadeau dat precies bij de ontvanger past. Die leuke badkamer gadget voor je vriendin die graag leest met een wijntje erbij in bad; of het Marokkaanse kookboek voor je collega die altijd al eens naar Marokko zou willen. Zo laat je merken dat je dit soort dingen hebt onthouden en er iets leuks bij hebt bedacht. En dat geeft zeker blije gezichten!

Het geven blijft het allerleukste

Voel je na deze tips nog steeds stress bij het zoeken naar een leuk cadeau? Bedenk dan: het geven blijft het allerleukste! Laat je lekker inspireren door bijvoorbeeld BigSellers. Hun website is ingedeeld in diverse categorieën, waardoor het zoeken naar een passend cadeau heel eenvoudig wordt. Van cadeaus voor mannen/vrouwen, tot date-ideeën en gadgets. Je kunt ook mooie cadeaus vinden binnen een bepaald budget. In één oogopslag zie je cadeaus tot 10 euro, 25 euro of 50 euro. Echt heel handig!

Wat was het leukste cadeau dat jij ooit aan iemand hebt gegeven (of hebt ontvangen)? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezell

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook