fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werken met de krultang: zo blijven je krullen lang zitten!

Zeker drie keer per week krul ik mijn haar. Ik vind het er mooi en verzorgd uitzien en het kost mij relatief weinig tijd. Als mijn haar droog is, ben ik aan het krullen zelf ongeveer een minuut of tien kwijt. Hoewel het dus meevalt hoe lang ik er mee bezig ben (oefening baart kunst), vind ik het wel fijn als mijn krullen zo lang mogelijk blijven zitten. Maar hoe zorg je hiervoor? Werken met de krultang: zo blijven je krullen lang zitten!

Preppen

‘Not to prime is a crime’, zegt NikkiTutorials altijd in haar make-up videos. En niet alleen bij make-up is de juiste voorbereiding belangrijk; dat geldt ook bij het stylen van je haar. Kies voor een goede heat protector en eventueel een product om je haar wat stugger te maken. Zeker als je erg fijn haar hebt, kan een goed product echt verschil maken.

Goede krultang

Gebruik een krultang die goed heet kan worden, zonder dat het jouw haar beschadigt. Wat jij een fijne tang vindt is persoonlijk, maar kijk zeker even naar de beste krultang volgens PrijsKenner.nl. Zelf gebruik ik al jaren een hele eenvoudige tang van ByByliss. Deze kostte een paar tientjes en werkt nog steeds goed. Heb je wat meer budget? Dan is het altijd leuk om ook de wat duurdere opties te onderzoeken. Maar zijn ze écht beter? Daar zijn de meningen absoluut over verdeeld.

Droog haar

Als je krullen maakt met een borstel en föhn voor krullen werk je het liefst met haar dat ongeveer voor 80 procent droog is. Bij het krullen met de krultang werkt dit anders en wil je juist dat je haar helemaal droog is. Neem een kleine pluk haar en wikkel deze om de tang. Houd elke pluk ongeveer 10 tot 15 seconden om de tang gewikkeld. Hoe kleiner de plukken, des te verfijnder de krullen. Werk je met grotere plukken? Dan worden je krullen wat losser. Allebei mooi!

Rustig van tang laten glijden

Laat de krul na het krullen heel rustig van de tang afglijden en leg de pluk in je hand. Zo lang het haar nog heet is, zal elke beweging invloed hebben op het eindresultaat.

Laten afkoelen

Als je de krul van de tang in je hand hebt laten glijden, houd je deze nog 10 tot 20 seconden vast in je hand. Pas als de krul is afgekoeld laat je deze rustig naar beneden zakken en laat je hem vervolgens los. Hoe langer je de krul ‘opgekruld’ in je hand houdt, hoe gedefinieerder je krullen zullen zijn. Laat je ze na het krullen direct (en nog heet) naar beneden vallen, dan zullen je lokken minder intens krullen en verdwijnen ze sneller. Als je klaar bent met het krullen van je haar, wacht dan minimaal een kwartier met het borstelen van je haar.

Haarlak

Wil je dat je krullen extra lang mooi blijven? Dan zou je eventueel gebruik kunnen maken van haarlak. Voor zo’n natuurlijk mogelijk effect adviseer ik om niet te veel lak te sprayen. Heb je de krullen goed laten afkoelen en met kleine plukken gewerkt? Dan zouden je krullen ook zonder haarlak 24 uur moeten kunnen blijven zitten. Zeker als je jouw haar vocht- en zweetvrij weet te houden.

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook