fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo blijf je jouw parfum langer ruiken

Altijd als wij op Schiphol zijn, koop ik een flesje parfum. Ik heb eigenlijk geen idee of het hier nou daadwerkelijk goedkoper is, maar voor mij hoort het inmiddels een beetje bij vliegen. Ik kijk rond naar aanbiedingen, spray wat parfum om te testen op een papieren staafje en na lang twijfelen koop ik eigenlijk altijd mijn vaste parfum: Chance van Chanel. Zomers maak ik nog weleens de ‘wilde’ uitstap naar de au de fraîche variant, maar daar is ook alles wel mee gezegd.  Nou vroeg ik me laatst af, hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn parfum langer blijft ruiken zodat ik er minder van nodig heb. Ik vond een onwijs goede tip en probeerde zelf al of het werkte. Benieuwd wat het is? Zo blijf je jouw parfum langer ruiken!

In deze dure tijd doe ik er alles aan om geld te besparen. Ik sta korter onder de douche, let bij de supermarkt op aanbiedingen, koop zo veel mogelijk huismerken en pak niet meer zomaar de auto. Echt geld opleveren doet dit natuurlijk niet, maar het voorkomt dat ik voor het einde van de maand blut ben. Ik denk dat ik momenteel niet de enige ben die zoekt naar manieren om te voorkomen dat het leven veel te duur wordt. Een goede bespaar-tip is om te zorgen dat je langer kunt doen met een flesje parfum.

Shop online

Mijn eerste tip: parfum online kopen! Als je het net als ik altijd op Schiphol koopt, weet je simpelweg niet of je dit voor de beste prijs doet. Door online prijzen te vergelijken en naar aanbiedingen te zoeken, voorkom je dat je meer betaalt dan nodig. Kijk ruim voordat je parfum op is. Soms is er even geen aanbieding; dan kun je beter een paar dagen wachten en opnieuw kijken. Uiteindelijk vind je jouw favoriete geur dan vaak voor de beste prijs.

Zo blijf je jouw parfum langer ruiken

De tweede manier om meer waar voor je geld te hebben, is door te zorgen dat je jouw parfum langer ruikt. Ik spray mijn parfum vaak twee of drie keer per dag op. ’s Ochtends voordat ik de deur uitga, ’s middags als ik thuiskom uit mijn werk en ’s avonds voordat ik naar mijn hockeytraining of afspraak met vriendinnen ga. Kan dat niet anders? Zeker! Door je parfum op een vettige plek te spuiten blijf je jouw parfum langer ruiken.

Voordelig en effectief

Smeer een beetje vaseline (of een andere vettige zalf) op je lichaam. Op deze plek spuit je dan het parfum. Uit onderzoek is gebleken dat de geur dan langer blijft hangen. Zelf heb ik het ook geprobeerd. En ja hoor; het werkt echt! Een simpele en voordelige truc om langer met je parfum te doen. Ik spray mijn parfum nu nog maar één of twee keer per dag op. Hierdoor gaat het bijna twee keer zo lang mee en hoef ik dus minder vaak een nieuw flesje te kopen. De volgende keer heb ik op Schiphol weer tijd voor andere dingen. Zonnebrillen kopen bijvoorbeeld 😉

Kende jij dit trucje al? Ik ben benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Foto door Valeria Boltneva 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook