fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shana: ‘De kinderen van mijn nieuwe vriend vinden mij afschuwelijk’

Ze was het niet van plan, maar het gebeurde voordat ze er erg in had: Shana (28) werd verliefd op een oudere man. Een stuk ouder… twintig jaar. “Ik heb geprobeerd me er tegen te verzetten maar liefde laat zich niet dwingen. Ik ben als een blok voor Alex gevallen en hij voor mij, maar ons liefdespad gaat niet over rozen. Integendeel.”

Happy single

Shana was tot voor een jaar geleden een happy single. Ze ging veel op pad met vriendinnen, maakte lange wandelingen met haar hondje Buurman en deed, als ze niet werkte, waarin ze zin had. Af en toe had ze een vriendje, maar aan een vaste relatie moest ze niet denken. “Ik had het naar mijn zin in mijn eentje. Ik kon doen en laten wat ik wilde en hoefde niemand verantwoording af te leggen. Dat past bij me.”

Reddeloos verloren

Daarin kwam verandering toen ze Alex ontmoette. “Ik was met vriendinnen in mijn stamkroeg en we hadden het hoogste woord aan de bar. Maris stootte me aan en ze wees me op een man die aan de andere kant van de bar stond. Een lange prachtige kerel, staalblauwe ogen, warrig haar, wit overhemd en een jongensachtige uitstraling. Ik werd er stil van.” Shana trok de stoute schoenen aan, sprak Alex aan. Hij vroeg of ze wat wilde drinken en ze schoof naast hem op de kruk. “We kletsten honderduit, het klikte gelijk tussen ons. We werken allebei bij in de media en ontdekten dat we aantal gezamenlijke kennissen hadden.” De avond vliegt voorbij en als Alex Shana bij het afscheid kust, is ze reddeloos verloren.

Golddigger

“Na het afscheid ging ik naar huis en de hele nacht appten we met elkaar. Het was gewoon liefde op het eerste gezicht. Dat hij twintig jaar ouder is, vind ik nog steeds best een ding, maar ik verander daaraan niks. Netzomin ik iets kan veranderen aan het feit dat dat Alex twee dochters heeft; Lily van tien en Tessy van vijftien. Het heeft maanden geduurd voordat ik werd voorgesteld aan de meisjes. We wilden eerst zeker weten dat we voor elkaar zouden kiezen.” Het leeftijdsverschil tussen Shana en Alex blijft niet onopgemerkt; iedereen vindt er wat van. Shana haalt haar schouders erover op. “Ze zeggen dat ik een golddigger ben, dat ik Alex alleen maar leuk vind om zijn geld. Ik word daar zo moe van.”

Afschuwelijk mens

Waar Shana goed ziek van is, is dat Alex zijn dochters niets moeten weten van zijn veel jongere vriendin. “Nog voordat de meisjes mij überhaupt hadden gezien, hadden ze al besloten dat ze mij niet leuk vonden. Ik weet zeker dat dat is ingefluisterd door de ex van Alex, maar hij ontkent dat. De oudste, Tessy, slingerde naar mijn hoofd dat ‘ze me een afschuwelijk mens vond’. Ik was daarvan zo ontdaan. Maar wel bereid om er alles aan te doen om een goede band met ze op te bouwen. Inmiddels heb ik die hoop opgegeven. Wat de dames vergeten is dat ze Alex in een spagaat brengen met hun asociale gedrag.”

Niet te harden

Hoewel Alex wil dat Shana de weekenden dat Lily en Tessy bij hem zijn, er ook gewoon is, probeert ze steeds vaker daaronder uit te komen. Door af te spreken met haar vriendinnen. “Het is gewoon niet te harden met die twee. Ze negeren me volkomen en zeggen het hoognodige, uiteraard zonder me aan te kijken. Ze praten veel over hun moeder met Alex en ik weet zeker dat ze dat expres doen om mij een rotgevoel te geven. Ik ben een vredelievend mens, zie altijd het goede van anderen in, maar ik begin de moed en mijn geduld bij deze twee te verliezen. Ik wil Alex niet voor het blok zetten, maar als zijn dochters niet heel snel veranderen, dan wil ik niet met hem verder. Want ik snap dat hij als vader altijd is verbonden met zijn dochters en dat hij dol op ze is, maar ik kan dit niet.”

Praat mee

Herken je je in het verhaal van Shana? Heb jij ook te maken gekregen met kinderen van je ex? Hoe ga jij met ze om? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Abbat via Pexels

2 reacties

Fiene -

Hoi Shana, het is heel vervelend maar het zijn jonge meiden van 10 en 15 jaar oud. Het kunnen verschillende redenen zijn: ze hebben hun papa al een tijd voor hun zelf gehad en ineens moeten ze hem delen met jou. Ze zijn misschien bang dat jij een moederrol op gaan nemen terwijl ze al een moeder hebben. Misschien zijn ze bang dat jij nu over hun gaat beslissen. Geef het tijd en probeer wel voor hun te zijn ook al zijn ze er niet aan toe. Bespreek het met je vriend, maak een plan. Of geef ze nog even ruimte om aan je te wennen.
Ik wens je veel succes!

Joris -

Heftig. Je scheelt qua leeftijd minder met zijn dochter dan met je eigen vriend. Natuurlijk hebben mensen daar een mening over. Waarom moet je jouw relatie verbreken als zijn kinderen jou niet moeten? Kwestie van lekker je eigen ding doen als zij er zijn – heb je toch geen last van ze? Ik lees in dit hele verhaal niet wat je vriend van het gedrag van zijn dochtertjes vindt…?

Reageer ook