fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf tassen maken: dit heb je nodig!

Ik heb al jaren een enorme tassen-tic en zou het liefst elke maand een nieuwe kopen. ‘Kun je ze niet zelf gaan maken?’ zei een vriendin laatst. Ik moet zeggen dat ik het nog nooit had overwogen, maar stiekem lijkt het me zó leuk om zelf tassen te maken. Wat je hiervoor nodig hebt? We zochten het uit. Lees je met ons mee?

Naaimachine

Als je graag meerdere tassen wilt gaan maken, kunnen wij je zeker aanraden om een naaimachine te kopen. Natuurlijk kun je ook prima uit de voeten met een losse naald, maar voor de snelheid van het proces is het gebruik van een naaimachine echt geen overbodige luxe. Zeker als je met wat dikkere of stuggere stoffen werkt, zoals leer of velours, werkt het sneller en nauwkeuriger.

Patronen

Het patroon is de werktekening van jouw tas. Je kunt deze zelf maken of ze downloaden van het internet. Ook zijn er boeken met heel veel patronen te koop. Zeker leuk om eens naar te kijken! Een tas maken zonder patroon raden wij niet aan. Zeker niet als je er meer wilt maken en dus een consistent eindproduct wilt creëren.

Stoffen

Je kunt tassen van bijna alle stoffen maken. Wij zijn dol op het mooie leer van Leatherbox, maar ook op van die zachte teddy of stoere canvas stoffen. Je kunt stoffen kopen in een speciale stoffenwinkel, maar online is natuurlijk veel meer te vinden. Leuk om voor een mooie mix te gaan!

Sluitingen en versiering

De meest bekende rits is volgens mij al jaren de ykk rits. Kijk maar eens naar de ritsen in je eigen kledingkast: dikke kans dat je deze ritsen veel ziet. Een goede keuze dus! En vergeet ook niet wat mooie sluitingen, knopen en versieringen te kopen. Deze geven jouw tas een unieke uitstraling.

Overige benodigdheden

Verder heb je waarschijnlijk ook nog garen, naalden, spelden, scharen, tornmesjes, een snijmat en een rolmes nodig. Kijk hierbij wat aansluit op jouw designwensen en productiemethode. Denk voordat je aan de slag gaat goed na wat je precies moet kopen en waar je dit gaat doen. Het is heel zonde om onvoorbereid aan de slag te gaan en er halverwege je project achter te komen dat je stappen hebt overgeslagen of dat je dingen mist. Zeker wanner je met dure stoffen en/of materialen werkt, is dat heel erg zonde.

Have fun!

We wensen je in ieder geval heel veel plezier bij het ontwerpen en maken van je tassen. Misschien maak je niet meteen een tas op Birkin-niveau, maar dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat je er energie van krijgt! Enne, heb je iets heel moois ontworpen? Deel het dan eens op sociale media. Wie weet worden anderen ook wel heel blij van jouw ontwerpen!

Praat met ons mee

Heb jij ooit je eigen tassen gemaakt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook