fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf je duurzame leren tas maken kan bij Monsak

Een tasje is nooit weg, denk ik altijd maar en dat is dan ook de reden waarom ik zoveel tassen heb. Voor elke gelegenheid heb ik een bijpassende. Ik word er serieus blij van. Toen een vriendin mij attendeerde op Monsak, een tassenatelier vlakbij het Rembrandtplein in Amsterdam, maakte mijn hart een sprongetje. Maar toen diezelfde vriendin vertelde dat je er ook zelf een tas kan maken, werd ik uitzinnig. Mijn eigen tas, hoe leuk is dat!

In het atelier in Amsterdam kun je de hele collectie tassen op je gemak bekijken. Heb je speciale wensen zoals een tas uit de collectie in een andere leersoort of je eigen ontwerp laten maken, dan ben je aan het juiste adres. Leuker is nog om het zelf te doen. Tijdens workshops kun je losgaan met creativiteit en word je bijgestaan door Margriet die ervoor zorgt dat je aan het eind van de workshop met een prachtige tas naar huis gaat.

Wat ik fijn erg fijn vond om te horen is dat Monsak uitsluitend werkt met gered leer, dat zijn huiden die modelabels niet goed genoeg vinden voor hun collectie. Door rondom de beschadigde leer-delen te snijden, blijven de tassen betaalbaar maar vooral ook duurzaam; leer dat anders wordt weggegooid wordt nu immers  goed benut.

Heuptasje

Verschillende workshops worden gegeven in het Monsak-atelier. Zo is er de Workshop-Mini die je samen met je vriendin kunt doen. Margriet leert jou en je vriendin hoe je een tas kunt maken. Bijkletsen en iets leuks maken, dat is mooi twee vliegen in een klap. Uiteraard kan dat veilig op anderhalve meter afstand. Samen met je vriendin maak je een heup of schoudertasje met een rits, binnenvakjes en een verstelbaar hengsel. Uiteraard kies je zelf de kleur van het leer, garen en rits.

Rugzak

Zin in een grotere uitdaging? Kies dan voor de Workshop Maxi, die voorlopig alleen op aanvraag te boeken. Dan maak je een shopper of rugzak met ritssluiting bovenop en een vak met rits aan de binnenkant. De ontwerpen zijn zo gemaakt, dat iedereen in één dag een tas kan afkrijgen. Geen zorgen, ook als je geen ervaring hebt, loodst Margriet je er doorheen. Elke deelnemer loopt gegarandeerd de deur uit met een zelfgemaakte tas.  Lunchen doe je in een gezellig restaurantje in de buurt van het atelier om vervolgens verkwikt en aangedikt weer aan de slag te gaan.

DIY

Een super leuk cadeautje voor bijvoorbeeld een vriendin of je moeder is de DIY-collectie. Je kunt het digitale patroon voor een etuitje gratis ontvangen. Als je geen leer en andere materialen in huis hebt, bestel je een complete DIY-kit. Dat bevat een stuk leer (de kleur mag je zelf kiezen), fournituren en natuurlijk het patroon. Aan de hand van de stap voor stap instructievideo van Margriet zet je dit gemakkelijk in elkaar. Ook met twee linker handen.

Kom langs!

In de atelierwinkel aan de Ortelliusstraat kun je de hele collectie tassen op je gemak bekijken. De medewerkers maken met plezier tijd voor je als je langskomt en laten je graag alles zien.

Hoewel ik nog lang niet jarig ben, heb ik het DIY-setje bovenaan mijn verlanglijstje gezet. Een zelfgemaakt tasje misstaat niet tussen mijn uitgebreide collectie, dat is iets wat ik zeker weet!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Renata Dekker -

Mijn vriendin is net geweest om een leuke rugzak te maken.
Wanneer ik met drie personen kom hoeveel kost dan de cursus. Is het ook mogelijk op zaterdag de workshop te volgen.
We wonen niet echt in de buurt.
Ik hoor het graag. Mvg Renata Dekker

Reageer ook