fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf je auto verkopen? Zo pak je dat aan!

Wisten jullie dat mijn opa vroeger autohandelaar was? Hij is inmiddels overleden, maar toen hij er nog was had hij altijd de mooiste verhalen. Hij heeft me veel geleerd en ik weet inmiddels wel dat een auto voor de juiste prijs verkopen niet altijd een simpel klusje is. Wij verzamelden een paar tips die jou kunnen helpen, mocht je graag zelf je auto verkopen

1. Schone auto

Zou jij een auto kopen waar oude snoepverpakkingen, bananenschillen, sigarettenpeuken en hondenharen in liggen? Ik dacht het niet! Maak voordat je jouw auto te koop zet, de auto super goed schoon. Zuig hem uit, gooi alle troep weg, klop de matten uit, neem het stuur, het dashboard en de versnellingspook af met een vochtig doekje. Rook je in je auto? Dan is het tijd om daar nu mee te stoppen. Laat de auto luchten, gebruik eventueel een taptijtreiniger en neem alle harde onderdelen af met water en azijn. De rooklucht er helemaal uitkrijgen lukt misschien niet, maar probeer hem zo fris mogelijk te krijgen. Dit komt de verkoop zeker ten goede! Is de binnenkant schoon? Haal de auto dan ook even door de wasstraat! Zowel voor het nemen van de foto’s, maar ook als mensen hem komen bekijken.

2. Goede foto’s

Auto lekker schoon en fris? Dan is het tijd voor mooie foto’s. Neem er zo veel mogelijk, want potentiële kopers willen pas de moeite doen om hem in het echt te bekijken, als ze een goed beeld van de wagen hebben. Neem foto’s met de deuren open en foto’s met de deuren dicht. Fotografeer het interieur, de achterbak en onder de motorkap. Maak foto’s van het dashboard en laat duidelijk zien welke extra opties de auto eventueel heeft. Heb je een achteruitrijcamera? Maak een foto van! Veel kopers bekijken alleen de foto’s en lezen niet eens de bijbehorende tekst. Kijk ook eens hoe professionele autodealers hun auto’s fotograferen. Maak het visueel!

3. Duidelijke tekst

Niet alle kopers zullen jouw tekstje lezen, maar de meer serieuze geïnteresseerden zullen dat wel doen. Houd deze tekst zo kort mogelijk, maar zorg wel dat alle informatie erin staat. Maak een opsomming van de belangrijkste eigenschappen van de auto, zoals het bouwjaar, de kilometerstand, hoeveel eigenaren hij heeft gehad, of hij op diesel of benzine rijdt,  of het een schakelbak of automaat is, wat voor motor erin ligt, wat de gebruiksstaat is, enzovoorts. Neem ook bijzondere opties zoals een ingebouwd navigatiesysteem, parkeersensoren, stoelverwarming, lane assist, enzovoorts mee. Dit vinden consumenten fijn om te weten!

4. Goede prijs

Bepaal de prijs die jij graag voor je auto zou willen. Als ‘leek’ is dit misschien wat lastig, maar je kan ook hierbij eens op andere websites naar vergelijkbare auto’s kijken. De prijs te hoog inzetten zorgt ervoor dat weinig tot geen geïnteresseerden zullen zijn, de prijs te laag inzetten zorgt ervoor dat jij er niet het juiste bedrag aan overhoudt. Een goede prijs is dus heel erg belangrijk! Kom je er niet uit? Overweeg dan toch om een autohandelaar in te schakelen.

5. Weet wanneer je hulp moet inschalen

Er zijn heel veel redenen om niet zelf je auto te verkopen. Het kost veel tijd om je auto verkoopklaar te maken, foto’s te nemen, teksten te schrijven, een prijs te bepalen, met potentiële kopers te communiceren en af te spreken, proefritjes te maken, te onderhandelen en alle afhandeling rond de verkoop te doen. Een ander voordeel die professionele dealers hebben, is hun netwerk en de juiste advertentiemogelijkheden. Zo zijn zij binnen no-time van jouw auto af en heb jij je geld binnen. Klinkt lekker toch?

Heb jij het ooit gedaan?

Heb jij ooit je auto zelf verkocht? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook