fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf een glossy maken? 5 keer voor wie je dat zou doen!

Wat hebben Linda, Chantal en Maarten met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal een eigen glossy of gehad. Lijkt het je leuk om zelf een glossy te maken? Waar wacht je op? Dus: aan de slag, wij geven je tips voor wie je een magazine kan maken.

Ik ben dol op tijdschriften en kan echt gaan zitten voor een net uitgekomen nog naar de inkt ruikende glossy. De foto’s, de verhalen, het papier en de opmaak: het is nét even fijner en mooier dan tijdschriftjes. Natuurlijk heb ik wel eens gefantaseerd over een eigen glossy, maar het bleef bij een fantasie. Want ik dacht: dat is veel werk, gedoe, hoe pak ik dat dan aan en waar moet ik beginnen? Hoe ziet een basisdesign van een glossy eruit? Inmiddels weet ik dat je heel makkelijk zelf een glossy in elkaar kunt zetten. Een eigen magazine maken. Maar voor wie doe je dat?

Voor mezelf

Waarom zou ik geen glossy door, voor en over mezelf maken? Hoe leuk is het om bij elk kroonjaar een eigen blad te maken vol foto’s en verhalen. Ik zou fietsverhalen en -foto’s erin zetten, maar ook de films die ik zag en musea die ik bezocht. Bijkomend voordeel is dat je dan gelijk wat foto’s die anders toch maar nutteloos en jaren op je telefoon staan, erin kunt zetten zodat je ze vaker ziet.

Voor je beste vriendin

Je bestie! Al jaren delen jullie lief en leed en ach, wat hebben jullie gelachen en gefeest. De vriendschap kun je prachtig bezegelen met een glossy voor haar. Vraag aan de moeder van je vriendin foto’s van vroeger, schrijf je leukste herinneringen met haar op en vertel waarom de vriendschap die jullie hebben zo dierbaar voor je is. Want hoe mooi is dat om te krijgen!

Voor je kind

Een glossy over de zwangerschap en geboorte van je kindje is een prachtig tijdsdocumentje. Houd tijdens je zwangerschap een dagboekje mee, schrijf verhalen over hoe je je voelt, plaats foto’s van je steeds groter wordende buik. Het geboortekaartje, foto’s van de kraamvisite, je partner die voor het eerst een luier verschoont, het kan allemaal in je eigen glossy.

Voor je ouders

Zijn je ouders 25, 30, 40 of zelfs 50 jaar getrouwd? Kruip samen met je broers of zussen achter de computer en stel een mooi magazine voor ze samen. Zoek hun trouwfoto’s op, plaats de leukste foto’s van het gezin en schrijf jullie jeugdherinneringen op. Zeker weten dat papa en mama een traantje wegpinken als ze dit cadeau onder ogen krijgen.

Voor de vakanties

Vakanties zijn zo fijn. Waarschijnlijk maak je talloze foto’s die op je mobiel blijven staan. Waarom druk je ze niet af in je eigen glossy? Schrijf de hilarische vakantieverhalen erbij, over je kinderen die het zo naar hun zin hebben, over de super leuke wandelingen die jullie maakten en over de mensen die je er leerde kennen. Doe dat jaarlijks en je hebt al je vakantie netjes en overzichtelijk in een glossy.

Zo moeilijk is het niet

Het lijkt misschien ingewikkeld om een eigen glossy te maken, maar dat is het dus niet. My glossy helpt je bij het maken ervan. Je kiest één van de prachtige basisdesigns vol leuke ideeën en mooie pagina’s en past deze eenvoudig aan aan jouw wensen. In eenvoudige stappen wordt uitgelegd wat je kan doen en wat de mogelijkheden zijn. Je vindt er tips en inspiratie en antwoorden op je vraag ‘hoe kan ik?’ Een eigen glossy maken was nog nooit zo makkelijk. Ik kan niet wachten!

Lijkt het jou leuk om een eigen glossy te maken? En hoe zou die eruit zien? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Reageer ook