fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf de mooiste taarten bakken? Dan heb je deze spullen in ieder geval nodig!

Sinds een paar maanden hebben wij een KitchenAid in de keuken staan. Voor mij is hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Sinds we deze Rolls Royce onder de keukenmachines thuis hebben staan, ben ik veel meer gaan bakken. Broden, taarten en cakes: ik draai mijn hand er niet voor om. Het bakken van brood gaat me inmiddels behoorlijk goed af, maar de taarten kunnen nog wel wat oefening gebruiken. Het bakken van de taart zelf gaat prima, maar het versieren vind ik nog lastig. Ik ontdekte dat het bij bakken essentieel is om je goed aan het recept te houden, maar de juiste spullen, zoals een siliconen mal, zijn ook van doorslaggevend belang. En ik kan je vertellen: dat maakt dat ingewikkelde bakken een stuk eenvoudiger.

Wil je beginnen met het bakken en versieren van taarten? Dan heb je dit in ieder geval nodig. Je kunt de spullen op veel verschillende plekken aanschaffen, maar ik koop het meestal online bij deleukstetaartenshop. Het fijne aan de spullen online kopen vind ik dat je in één oogopslag kunt zien wat er allemaal te koop is en vergelijken van prijzen eenvoudig is. De levertijden zijn vaak kort en het scheelt heel wat tijd door niet meer naar de winkel te gaan. Wij zetten hier de belangrijkste basis-bakspullen voor je op een rij.

Zeef

Toen ik net begon met bakken zag ik er het belang niet van in: een goede zeef. Wat gebeurde er? Klontjes in mijn deeg, beslag en glazuur. Tegenwoordig zeef ik dingen als bloem, meel en poedersuiker altijd voordat ik het verwerk en dat zorgt voor het beste eindresultaat.

Mixer of keukenmachine

Zoals ik hierboven al vertelde heb ik sinds een paar maanden een KitchenAid. Wat een top-machine is dat zeg! Ze zijn niet goedkoop, maar ze zijn iedere euro dubbel en dwars waard. Begin je pas net met bakken? Dan volstaat een voordelige handmixer of eenvoudige keukenmachine ook. Ooit probeerde ik een beslag te kloppen met een garde. Ook nu kreeg ik last van klonten in het beslag én een hele lamme arm… Laat de machines het werk voor jou doen!

Basis bakvormen

Dat je niet direct honderd verschillende bakvormen aanschaft is logisch wanneer je net begint met bakken. Er zijn echter wel drie vormen die wij wél vanaf het begin zouden adviseren; een cupcake bakvorm, een grote ronde springvorm en een cakeblik. Vanuit deze basis bakvormen kan je jouw bak-collectie dan verder gaan uitbreiden.

Draaiplateau

Heb je een mooie taart of cake gebakken? Dan wordt het tijd om hem te versieren. Net als bij het bakken heb je bij het versieren een aantal onmisbare producten. Hier is een goed draaiplateau absoluut een van! Een eenvoudig draaiplateau zal het versieren van de taart al vele malen eenvoudiger en leuker maken.

Taart gereedschap

Om de icing of crème zo strak mogelijk over de taart te smeren, kan je gebruik maken van spatels en schrapers. Voorheen deed ik dit met een gewoon keukenmes, alleen gaf dit gewoonweg niet de mooiste afwerking. Wil je écht een pro in bakken worden? Dan zijn dingen als een paletmes en een taartzaag onmisbaar.

Spuitzakken en -mondjes

De final touch aan jouw taart, cake of cupcake breng je aan met een spuitzak. Zelf heb ik een divers aantal zakken en spuitmondjes. Hiermee kan je voor elke afwerking een goede spuitmond gebruiken. Zo gebruik ik voor de afwerking van cupcakes graag een grote spuitmond en kies ik bij de afwerking van taarten en koekjes juist voor een wat kleinere.

Frozen taart bakken

Ben jij al heel ervaren in het bakken? Dan ben ik heel benieuwd welke spullen jij nog meer als onmisbaar zou omschrijven? Zelf ben ik ook absoluut nog een beginner, maar wel een die in rap tempo alles aam het ontdekken is. Ik vind het zo leuk om met nieuwe producten, ingrediënten en materialen te werken. Op deze manier leer ik heel veel nieuwe dingen bij en krijg ik steeds meer plezier in het bakken. In mei wordt mijn jongste dochter drie jaar oud en ik hoop dan zelf een mooie Frozen taart voor haar te kunnen bakken. In de tussentijd wordt het heel veel oefenen, want een Frozen-taart is behoorlijk ingewikkeld.

Wat is jouw bakdroom? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook