fb
Damespraatjes Damespraatjes

Unieke en zeldzame Pokémon-kaarten bemachtigen? Dat doe je zo! (met kortingscode!)

Ik ben er trots op een échte 90’s kid te zijn. Ik keek naar series als Saved by the Bell, Hey Arnold en Beugelbekkie, we speelden met Barbie, Action Man en Furbie en spaarden Didl-plaatjes, knikkers en Pokémon-kaarten. Wat een ongelofelijk leuke tijd, waar ik regelmatig met warme gevoelens op terugkijk. Anno 2023 ben ik zelf moeder van twee meiden. Saved by the Bell en Didl-plaatjes zeggen ze niet zo veel, maar Barbie en Pokémon des te meer. Heel cool om te zien dat de dingen die ik als kind leuk vond, nu ook weer helemaal hip zijn. Zeker zeldzame Pokémon-kaarten zijn hét helemaal bij ons thuis. 

Zeldzame Pokémon-kaarten

“Mam, heb jij mijn oude Pokémon-kaarten nog ergens?”, vroeg ik mijn moeder laatst. Dat wist ze niet zeker meer, maar ze zou ernaar gaan zoeken. Reden om hiernaar te vragen is omdat mijn dochters inmiddels ook gegrepen zijn door het Pokémon-virus. Ze kijken naar de films en series, hebben Pokémon-knuffels en sparen de kaarten. De kaarten zijn gaaf, maar ook best kostbaar. En daarnaast willen ze geen ‘gewone’ kaarten, maar zoeken ze naar zeldzame en unieke exemplaren. Maar hoe bemachtig je die?

Booster packs kopen

De eerste manier om aan nieuwe kaarten te komen, is door het kopen van booster packs. In een booster pack zitten meestal 10 of 25 verschillende kaarten. Welke kaarten je krijgt is een verrassing. Als je geluk hebt, bevat jouw booster pack één of soms meerdere zeldzame Pokémon-kaarten. Maar dat blijft altijd spannend totdat je het pakje hebt geopend!

zeldzame Pokémon-kaarten

Laurie Byrne via Unsplash

Ruilen

Als je een mooie collectie aan kaarten hebt, kun je kaarten ruilen met andere verzamelaars. Laat zien welke kaarten jij hebt en bekijk de verzameling van de ander. Zie je iets wat je graag zou willen? Dan kan het onderhandelen beginnen! Zou kun je een zeldzame kaart ruilen tegen een andere zeldzame kaart. Of ruil een aantal minder zeldzame kaarten voor één bijzondere kaart. De kunst is dat jullie allebei tevreden zijn over de nieuwe toevoeging aan je eigen verzameling.

Losse kaarten kopen

Ben jij op zoek naar die ene, hele bijzondere en/of zeldzame Pokémon-kaart? Dan kun je onderzoeken of je deze kaart los kunt kopen. Dit kan bijvoorbeeld op Marktplaats of eBay, maar ook bij speciale websites zoals TCG Company. Bij deze laatste optie is de kans groter dat je vindt wat je zoekt én je weet dan ook zeker dat het betrouwbaar is. Wel zo prettig, zeker als je er een behoorlijk bedrag voor neertelt.

Toernooien spelen

Door TCG-toernooien te spelen, kun je kans maken op bijzondere en zeldzame Pokémon-kaarten. Let op: voor deze toernooien moet je aardig wat kennis in huis hebben. Verdiep je dus eerst in zaken zoals deckconstructies, pairings, tijdslimieten en de jurering. Ga eerst eens kijken bij een toernooi en schrijf je daarna in.

Erik Mclean via Pexels

Oude verzameling op de kop tikken

Tot slot kun je ook eens in de oude verzameling van je moeder, oom, neef, baas of buurvrouw. Heel veel mensen hebben enorme verzamelingen Pokémon-kaarten op zolder liggen, waar nu niets mee gebeurt. De meeste van deze verzamelingen zijn vrij standaard, maar zo nu en dan zit er een pareltje tussen. Wie weet mag jij in ruil voor het opruimen van de zolder, wel een Pokémon-kaarten verzameling mee naar huis nemen?

Kortingscode TCG Company

Gaaf! We mogen onze volgers een korting van 5 procent op het assortiment van TCG Company aanbieden. Gebruik de code:

Damespraatjes

Deze kortingscode TCG Company is één keer te gebruiken per klant.

Praat mee

Hoe kom jij aan zeldzame Pokémon-kaarten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee.

Afbeelding: Thimo Pedersen via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

 

1 reactie

Linda -

Ik had er ook, niet veel. Maar waren al meegenomen door de kinderen van m’n broertje.

Reageer ook