fb
Damespraatjes Damespraatjes

Yolanda verliet haar man voor een ander: “Mijn omgeving ziet mij als de boeman, maar niemand kijkt naar het aandeel van mijn ex”

Wiens kant zou jij kiezen wanneer een bevriend stel uit elkaar zou gaan? Kies je voor degene die je het langste kent, kies je voor degene met wie je de beste band hebt of probeer je helemaal geen keuze te hoeven maken? Wie de gevolgen van deze vraag dit jaar sterk ondervond, is Yolanda. Zij verliet haar man Frits voor een ander en werd door haar eigen vrienden en familie aan de kant gezet.

Geen aandacht en liefde meer voor mij

“Mijn ouders waren altijd al dol op Frits. Hij werkte hard, had een goed inkomen en zorgde er binnen ons gezin voor dat er altijd overal geld voor was. We woonden in een mooi huis, onze kinderen hadden alles wat hun hartje begeerde en ook ik heb nooit een dag hoeven werken. Niet gek dus dat mijn ouders dol op hem waren.”

Naar de buitenwereld toe lijkt het het perfecte plaatje, maar binnenskamers ging het er een stuk minder fijn aan toe. “Frits was nauwelijks thuis, bleef vaak nachten weg, dronk in het weekend zo veel dat hij vaak om 17:00 uur al lag te slapen op de bank en had nooit aandacht voor mij. Toen ik erachter kwam dat hij al jaren een affaire met zijn secretaresse had, verbaasde het me niet eens meer. Alle liefde was al jaren uit ons huwelijk verdwenen.”

Een nieuwe man op de club

Yolanda kiest ervoor niet bij Frits weg te gaan. “Ik wilde het onze kinderen niet aandoen en eerlijk gezegd was ik er zelf ook niet klaar voor. We zijn onder strenge huwelijkse voorwaarden getrouwd en ik zou geen cent krijgen als we zouden gaan scheiden.” Yolanda besluit het huwelijk uit te zitten en ondertussen lekker te genieten van alles waar ze wél om geeft: haar kinderen, het geld wat Frits verdient en rondhangen op de tennisclub.

“Als de kinderen naar school gingen, ging ik altijd naar de club. Hier speelde ik wat tennis, dronk koffie met mijn vriendinnen en maakte me hard voor het selecteren van geschikte nieuwe leden.” Tijdens één van haar kennismakingsgesprekken, ontmoet ze Harry. Een gescheiden pensionado die vanuit de Verenigde Staten weer terug verhuisd was naar Nederland. “Harry en ik hadden meteen een klik. Ik bood aan hem wegwijs te maken en hier ging hij gretig op in. Eigenlijk meteen werden we verliefd op elkaar.”

Door met Harry

Yolanda gaat steeds minder vaak naar de tennisclub en spendeert veel tijd met Harry in zijn huis. “Soms lagen we hele middagen met elkaar in bed. We hadden veel seks, maar we ook zeker veel gesprekken. We praatten over zijn gestrande huwelijk en hoe gelukkig hij was toen hij er afscheid van had genomen. Ik vertelde over onze problemen en waarom ik nog bij Frits wilde blijven.” De gesprekken tussen Yolanda en Harry worden serieuzer en ze gaan steeds meer om elkaar geven. “Op een dag zei Harry: ‘Verlaat Frits en kom bij mij wonen. Ik kan niet meer zonder je.’ Zonder twijfel stemde ik in met zijn plan en bracht thuis het nieuws naar Frits.”

Frits is woest als hij hoort dat Yolanda hem verlaat voor een ander. “Hij had het niet zien aankomen omdat hij wist dat ik op een bepaalde manier afhankelijk van hem was. Maar door de gesprekken met Harry wist ik dat ik meer verdiende. Ook de kinderen waren heel boos en verdrietig. Dat begrijp ik, want kinderen willen natuurlijk het liefste dat hun ouders gelukkig samenzijn. Wel geloof ik dat als ze ouder zijn, ze zullen zien dat ik niet gelukkig was in het huwelijk met hun vader. Ik hoop dat onze band dan weer beter wordt.”

Familie laat haar vallen

Ook naar haar familie en vrienden moet Yolanda vertellen dat ze Frits verlaat voor een ander. “Dat de vrienden en familie van Frits zijn kant zouden kiezen, had ik wel verwacht. Maar dat mijn bloedeigen familie en vriendinnen mij zo hard zouden laten vallen? Dat nooit! En toch is het gebeurd. Mijn eigen ouders, vriendinnen en zelfs kinderen zitten niet meer op mij te wachten. Ze vinden het falen van het huwelijk volledig mijn schuld en willen niet luisteren naar de misstanden die in ons huis speelden.”

De kinderen van Yolanda en Frits wonen bijna fulltime bij Frits. “Ik zie ze nog wel, maar ze willen bij hun vader wonen. Ik stuur ze elke dag een berichtje om ze te vertellen dat ik van ze hou en dat ik ze mis. Harry hebben ze nog nooit ontmoet en dat is voorlopig ook maar beter. Mijn ouders en vrienden? Die hoef ik niet meer te zien. Als zij écht oogkleppen ophebben en alleen maar de kant van mijn ex kiezen, dan hoef ik ze niet in mijn leven.”

Meepraten over het verhaal van Yolanda? Dit kan in de comments onder dit artikel of op onze Facebookpagina

Foto via Pexels

2 reacties

Rieneke -

Heb je niet de dwang naar je familie toe dat ze de waarheid horen? Dat je een brief stuurd en inzet dat het geen brief is om ze te smeken om jou kant te kiezen.Sterker nog dat jij ze ook niet meer hoeft te zien daar is allemaal te laat voor maar dat je hoopt dat het voor hun wel een leerschool is om verder te kijken dan hun neus lang is. Dat hij vreemd is gegaan met zijn secretaresse maar bij hem bleef en voor jullie huwelijk wou vechten maar dat meneer ….. en….en..deed. Dat het geen brief is met verwijten is want je bent nu gelukkig met een man die wel oog voor je heeft maar jammer vindt dat dit zo tussen jullie is verlopen en hun verder de beste wenst in hun leven en voortaan in dit soort situatie wel bedenkt dingen gebeuren met een reden

Naar je kinderen ga zo door en laat blijken dat je om ze geeft. Geen vuil woord over je ex vertellen want daar komen ze vanzelf wel achter als je de brieven verstuurd. Als ze er naar vragen eerlijk antwoord geven en altijd laten blijken dat zij de belangrijkste personen voor jou zijn en wat ze ook doen of kiezen ze niet schuldig moeten voelen naar jou toe want dat jij alleen wilt dat zij gelukkig zijn.Dat de deur voor hun altijd open staat.

L van Beers -

Fijn dat je iemand hebt gevonden die wél om je geeft.
Bizar dat iedereen je zo hard laat vallen. En dat vaak zonder jouw verhaal te (willen) kennen.
Een aantal dingen in jouw huwelijk herken ik wel in mijn huwelijk.
Ik wens je alle goeds in je nieuwe relatie.

Een tip: schrijf je verhaal op.
Zodat anderen, wanneer zij eraan toe zijn, jóuw verhaal horen.
Vooral je kinderen, want die zijn het belangrijkst voor je.
Sterkte.
Louisa

Reageer ook