fb
Damespraatjes Damespraatjes

Yogalerares onder vuur vanwege controversiële vorm van babyyoga

Pfoe, toen ik de onderstaande beelden zag, moest ik wel even slikken. Sterker nog: mijn moederhart moest kei hard huilen. In de video zie je de Russische yogalerares Lena Fokina, die haar speciale vorm van babyyoga demonstreert. En deze oefeningen zijn op z’n zachtst gezegd nogal bijzonder. 

Wat leren wij?

Les 1 van de kraamverzorgster in Nederland: doe voorzichtig met je baby en schudt hem niet door elkaar. Laat hem vooral niet vallen en geef hem rust en heel veel liefde. Het is dan ook niet gek dat veel moeders schrikken wanneer ze de beelden van Lena’s babyyoga zien.

Door de lucht zwaaien

Zoals je in de video kunt zien, wordt er flink met de baby’s gegooid. Hoewel dit er voor een leek (zoals ik) misschien vreselijk uitziet, beweert Lena dat het helemaal geen kwaad kan en zelfs een positieve invloed op de kinderen heeft. “Het is heel goed voor de baby’s en helemaal niet gevaarlijk. Sommige baby’s moeten in het begin een beetje huilen, maar genieten er uiteindelijk enorm van” zegt de Russische. “De meeste mensen denken dat baby’s alleen kunnen liggen, eten en huilen. Maar baby’s worden geboren met natuurlijke reflexen, welke we kunnen gebruiken om hen fysiek en mentaal te helpen ontwikkelen.”

Onder water duwen

De techniek die Lena gebruikt is werd als eerste gebruikt door Afrikaanse stammen en werd verder ontwikkeld door de Russische Dr. Igor Charkovsky. Niet alleen werkt hij met deze vormen van yoga, maar werkt ook met een andere techniek: het onderwater duwen van baby’s. Ook hiervan zegt hij dat het een zeer natuurlijke handeling is die de reflexen van de baby stimuleert.

Wij hebben onze sterke twijfels bij deze vorm van yoga en willen het jullie dan ook niet aanraden. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook