fb
Damespraatjes Damespraatjes

Yara’s man misdraagt zich elk jaar op het nieuwjaarsfeest van de hockeyclub

misdragen nieuwjaarsfeest

Met angst en beven zag Yara (46) altijd op tegen het nieuwjaarsfeest van de hockeyclub dat meestal in de eerste week van januari wordt gehouden. Dit jaar gaat het het vanwege de coronacrisis niet door. Jammer voor iedereen, maar Yara voelt zich ook wel een beetje opgelucht. “Mijn man Roderick is voorzitter en speelt dus een belangrijke rol tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club. Al twee jaar lang misdraagt hij zich en schaam ik me rot.”

Hun dochter Jorinde speelt sinds haar vierde hockey. “We zijn betrokken ouders en helpen de club waar we kunnen.” Regelmatig zit de auto vol tienermeiden als ze een wedstrijd elders in het land spelen. En Yara draait één keer in de maand een kantinedienst. “De vereniging eist dat elke ouder vrijwillig één keer in het jaar een bardienst draait. Ik dacht dat ik dat helemaal niet leuk zou vinden, maar ik heb er veel plezier in. Vandaar dat ik heb aangeboden om elke maand een dag achter de bar te staan.”

Hij lust graag een borrel
Dat haar man twee jaar geleden werd gevraagd als voorzitter, verbaasde Yara niet. “Roderick is een innemende man houdt en ervan om met mensen te om te gaan. Hij kan dat ook goed, is empathisch en denkt oplossingsgericht. Bovendien is het een geboren leider en daaraan had de club behoefte. Hij heeft de koers gewijzigd waardoor een aantal zaken nu veel beter gaat.” Keerzijde van de positieve eigenschappen van haar man, is dat hij graag een borrel drinkt en als hij teveel drinkt hij zich moeilijk kan beheersen.

“Sinds Roderick voorzitter is, moeten we uiteraard naar de nieuwjaarsreceptie, daar kunnen we niet onderuit. Toen hij nog niet in het bestuur zat gingen we niet elk jaar. Hing ervan af of we andere verplichtingen hadden. Nu bereidt hij elk jaar een prachtige speech voor en heft het glas met de leden. Hij houdt het niet bij dat ene glaasje maar drinkt vrolijk door. En als hij teveel drinkt, gaat het mis.”

Handtastelijk
Haar man wordt vervelend en handtastelijk en zoent alle vrouwen een gelukkig nieuw jaar, ook als ze dat niet willen. Vooral jonge meiden zijn aan de beurt. “Ik zie dan dat ze het vreselijk vinden en achter zijn rug over hem roddelen en hem uitlachen. Roderick is echter in de veronderstelling dat die meiden hem super aantrekkelijk vinden.”

Joh, maak je niet druk
Toen een moeder vorig jaar een opmerking over Rodericks gedrag maakte, kon Yara wel door de grond zakken. “Wat moest ik zeggen? Ja dat doet hij altijd als hij heeft gedronken? Daar heeft zo’n vrouw geen boodschap aan, zij wil dat hij van haar dochter afblijft en zich gedraagt. Ik begrijp dat. Ik zou het ook vreselijk vinden als zo’n oude man mijn dochter lastig zou vallen.” Thuisgekomen besprak Yara dit met haar man. “Hij wuifde het weg, nam het heel luchtig op. Zei: ‘joh, maak je niet druk, ik maak gewoon wat pret met die meisjes, verder niet.’ Maar ik zie hem heus wel loeren in die shirtjes.”

Yara weet niet wat ze ermee moet. “Aan de andere kant denk ik: het is maar één keer in het jaar, ik laat het maar passeren. Dit jaar is er geen nieuwjaarsreceptie. Volgend jaar kijk ik wel weer wat ik doe…. ”

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Totaal irrelevant of een man zelf dochters, zonen of hermafrodieten heeft. Je hebt je gewoon te gedragen.

Lieke -

Respectvolle reacties hmm. Ik kan je goed voorstellen dat het heel beschamend en vervelend is. Zometeen gaan jullie kinderen dit ook zien. Lastig voor je!
Ik vind wel, die moeder die naar jou komt? Die gaat naar de verkeerde. Ze moet naar je man gaan! Daar hoort het! Sterkte

Nicole -

Ja dat is dus precies het probleem.. de man wuift het weg en de de vrouw draait haar hoofd ervan weg.
Beschamend en respectloos!
Vooral omdat je zelf ook dochters hebt.
Ik ben heel wat gewend maar mijn maag draait gewoon om als ik dit lees !!

Reageer ook