fb
Damespraatjes Damespraatjes

Workshop voor alleenstaanden die ongewenst kinderloos zijn

Alweer meer dan een jaar geleden schreef Carolina Konijn een prachtig artikel over ongewenste kinderloosheid. Massaal is hier op gereageerd en onder andere Freya, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft aandacht aan dit artikel besteed in haar ledenblad. We spraken met Carolina en zij vertelde ons dat ze in januari bijeenkomsten en een workshop organiseert voor alleenstaanden die ongewenst kinderloos zijn. 

De bijeenkomsten starten aanstaande zaterdag 14 januari al en de workshop vindt plaats op zondag 29 januari.

Op verhaal komen met lotgenoten’, bestaat uit een serie van 6 bijeenkomsten van elk 2 1/4 uur

In elke bijeenkomst wordt een thema behandeld, dat aan de hand van huiswerkopdrachten wordt voorbereid. De thema’s die aan de orde komen zijn o.a. rouwproces rond kinderloosheid, omgaan met emoties, omgaan met omgeving, betekenis van de kinderwens, acceptatie van kinderloosheid en afscheid nemen. Uiteraard kunnen de thema’s aangepast worden aan de behoefte van groep.

Het ontmoeten van andere alleenstaanden, die ook ongewenst kinderloos zijn, en het delen van verhalen, geeft steun, (h)erkenning, kracht en verbinding. De deelnemers krijgen inzichten en handvatten die helpen om te gaan met dit onzichtbare verdriet.

De kosten zijn € 7,50 p.p. per bijeenkomst incl. btw/koffie/thee.

Workshop ‘omgaan met je emoties rondom ongewenste kinderloosheid’

De informatie die in deze workshop gegeven wordt en de opdrachten waarin eigen ervaringen gedeeld worden, zullen een bron van steun, (h)erkenning en inzicht zijn voor singles die zo graag een eigen biologisch kind hadden willen krijgen. De deelnemers worden uitgenodigd om hun emoties te delen, samen met lotgenoten die elkaar steunen en begrijpen. Het uiten van emoties, zoals woede, verdriet, angst, jaloezie, machteloosheid, ongeloof en schaamte, lucht op en geeft ruimte. De deelnemers leren anders om te gaan met hun emoties en persoonlijke situatie.

De kosten zijn € 95,00 p.p. incl. btw/koffie/thee.

De bijeenkomsten en de workshop vinden plaats in Soest. Op de  (tijdelijke) website www.inako.nl vind je meer informatie.

Mocht je nog vragen hebben of anderszins, neem dan contact op met:
Carolina Konijn
INAKO Coaching en Therapie
[email protected]

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook