fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wordfeud tips

Tips hoe Wordfeud te spelen. Wij hebben er 10 voor je op een rijtje gezet. Mocht je er meer weten, mail ons dan op [email protected]

1: Lange of korte woorden

Doe geen poging om lange woorden te leggen. Lange woorden leveren bij Wordfeud over het algemeen niet veel punten op. Er zijn twee uitzonderingen: Als je op een blokje komt waar je twee of driemaal de woordwaarde krijgt, en een woord dat op twee van dergelijke blokjes komt, levert ook enorm veel punten op.

2: De gekleurde blokjes gebruiken  

Probeer altijd een woord te leggen op de 2x- en 3x-woordwaarde blokjes. Zoek het in de kleine woorden, die leveren soms verrassend veel punten op.

3: Ruilen (Swap tiles)

Van ruilen komt huilen. Waarom? Je slaat een beurt over en daardoor kan je tegenstander tweemaal achter elkaar een woord leggen. Je moet dan wel heel goede letters hebben gekregen, om tegen die scores op te boksen.

4: Toch ruilen? ( Swap tiles)

Als je toch wilt ruilen, ruil dan verstandig. De meest gebruikte letters, zoals ‘e’  en ‘n’, moet je altijd houden. Met een mooie letter erbij, gok dan op de aansluitende ruil letter.

5: Open taal  

Over het woordenboek (opentaal.org) van Wordfeud is al veel gesproken. Sommige simpele woorden worden afgekeurd, maar daar staat wel tegenover dat er hele vreemde woorden worden goedgekeurd. Woorden die de meeste mensen niet kennen. Daarnaast zijn veel werkwoordsvormen uitstekende woorden om mee te scoren, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk daarbij aan “zonnen”, “zonnend” en “zonnende”

6: Aanleggen 

Soms tref je tegenstanders die het ook een sport vinden om woorden aan woord te leggen, zodat er horizontaal en verticaal meerdere woorden ontstaan. Niet alleen is het leuk om te doen, maar het levert ook veel punten op.

7: Verlengen

Het verlengen van woorden, vaak door er simpelweg meervoud van te maken, leveren over het algemeen veel punten op.

8:  Aantal spellen tegelijkertijd  

Beperk het aantal spellen dat je tegelijkertijd speelt.Speel niet te veel, want je concentratie neemt echt af en dat zou jammer zijn.

9:  Kies je strategie

Aanval is nog steeds de  beste verdediging. Zorg ervoor dat je de tegenpartij niet in de gelegenheid stelt de 2x- of 3x-woordwaarde blokjes te gebruiken. Slim spelen!

10:  Vals spelen  

Tja, wat moeten we hier over zeggen. Het kan, er zijn diverse hulpmiddelen als Apps. Maar van echt valsspelen is nooit iemand gelukkiger geworden. Wel hebben wij een lijst samengesteld om je iets te helpen met de lastige letters als de C,Q,X,Y. Doe daar je voordeel mee als je eens helemaal vast zit. Wij zien deze lijst als klein hulpmiddel en niet als “valsspeelmiddel”.

Doe ook mee aan de Damespraatjes Wordfeud Competitie

 

Reageer ook