fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een goede wollen trui de investering meer dan waard is

Als student en scholier wilde ik graag zo veel mogelijk kleding, tegen zo weinig mogelijk geld. Ik ging shoppen bij de grote budget-ketens en keek meer naar prijs dan naar kwaliteit. Inmiddels zijn we heel wat jaar verder en kijk ik heel anders naar mode. Niet alleen heb ik momenteel meer te besteden, ook mijn visie op de consumptiemaatschappij is veranderd. Waar ik me vroeger niet kon voorstellen dat ik 100 euro aan één trui zou uitgeven, kan ik me nu niet meer inbeelden hoe ik het in mijn hoofd haalde om voor 100 euro vijf truien te kopen. In dit artikel vertellen we waarom een goede wollen trui de investering meer dan waard is. 

Betere kwaliteit

Duurder is niet altijd beter, maar in het geval van een goede (wat duurdere) wollen trui is dat meestal wel het geval. Wol is een prachtig materiaal met zelfreinigende eigenschappen. Je hoeft het eigenlijk niet te wassen en (bij de juiste verzorging), gaat een trui jarenlang mee.

Tijdloze uitstraling

Heel leuk hoor, die mega oversized hoodies of ieniemini croptops, maar over twee jaar wil je er waarschijnlijk niet meer in gezien worden. De wereld van fast fashion gaat snel. Zo snel dat de items die je nú koopt, volgende maand alweer uit de mode zijn. Met een kwalitatieve wollen trui is dat niet zo. Als je die vandaag koopt, kan ik je garanderen dat je hem volgende winter met net zo veel liefde en plezier uit je kast pakt. Wollen truien of wollen dames vesten zullen altijd in de mode blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 10DAYS (@10dayslifestyle)

Duurzaamheid

Weet jij wat ervoor nodig is om één trui te maken? We zullen hier inhoudelijk niet te diep op het productieproces ingaan, maar van de enorme hoeveelheid grondstoffen, water, arbeidsuren, vervoerskilometers en marketingeuro’s sla je stijl achterover. De productie van kleding is (helaas) over het algemeen gewoon niet goed voor onze planeet. En dragen we dat shirtje dan ook nog maar één of twee keer? Dan is dat al helemaal slecht voor onze ecologische voetafdruk. Door een duurzaam geproduceerd kledingstuk jarenlang te dragen, ben je stukken beter bezig!

Comfort

En last, but certainly not least: comfort! Een wollen trui zit nou eenmaal een stuk lekkerder dan zijn synthetische broertje of zusje. Doe jezelf een lol en koop de mooiste, zachtste en fijnste trui die je kunt vinden. Enne, als je hem de komende jaren wekelijks draagt, is hij ook stukken voordeliger dan dat goedkope truitje dat je maximaal drie keer draagt. Dat is nog eens girl math 😉

Praat je met ons mee?

Wat draag jij graag? En zou jij willen investeren in een mooie wollen trui? Welke trui zou jij het liefste elke dag aandoen tijdens de koude maanden? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig!

Bovenste afbeelding: Tamara Bellis via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

2 reacties

Awkwardel -

Ik spin mijn eigen wol. En brei daar oa ook truien van. En ik kan t zeggen; veel warmer en duurzamer dan een goedkope trui. Wel wat meer werk, maar dat is mijn hobby 🙂

Joris -

Ik geef de voorkeur aan katoen boven wol. En als het wol is, dan kasjmir.

Reageer ook