fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars Bobby Ewing Blues bekend

In een wereld waar alles te koop is en voor elk dipje een medicijn bestaat, is slechts één ding schaars: creativiteit. Tot nu. Er komt een pil die scheppingskracht en inspiratie biedt. Fantasie voor de gewone man. De mogelijkheden zijn eindeloos: instant innovatieve medewerkers voor elk bedrijf, oplos-inspiratie voor de grootste kunstwerken van de komende eeuw, eindelijk eens een nieuwe Vlaamse roman die niet over de oorlog of het dagelijks leven in één of ander onooglijk gat gaat… Heb jij dit boek gewonnen op Damespraatjes: Bobby Ewing Blues?

Vijf jaar na het overlijden van zijn vrouw is Boris het verlies nog altijd niet te boven. Als hij op een avond van de jonge laborante Emily hoort over de ontwikkeling van een drug die de verbeelding prikkelt, kan hij zich dan ook niet bedwingen. Hij steelt een doosje prototypepillen uit haar tas, in de hoop daarmee te ontsnappen aan de realiteit en zijn herinneringen opnieuw tot leven te wekken.

Maar hij krijgt meer dan waar hij op gerekend heeft. De drug voert Boris niet alleen naar zijn verleden, maar ook naar een vervormde versie van Emily. Hoe meer pillen hij slikt, hoe meer zijn eigen verleden samensmelt met dat van Emily. En daarmee slaat de twijfel toe: wat is waarheid en wat is fantasie? Wie stuurt de bizarre e-mails die hij sinds kort ontvangt? En is er een verband tussen de black-outs die hij steeds meer krijgt en de gewelddadigheden in het nieuws?

Bobby Ewing Blues is een betoverend verhaal over mooie en lelijke liefde, over overdonderend verlies en over de grens tussen verbeelding en realiteit. Humor en tragiek worden erin tot een verrassend samenspel gesmeed.

Philippe Diepvents

Philippe-Diepvents
Philippe Diepvents (Antwerpen 1977) woont sinds zijn 18e in Gent. Als vader van twee en getrouwd met zijn muze, is hij doorgaans hemeltergend tevreden. Toen hij zes was, was hij verliefd op Blondie. Hij behaalde masterdiploma’s in Geschiedenis, Internationale Politiek, Conflict en Development en – gewoon om te bewijzen dat historici dat ook kunnen – Economie. Qua wafels bakken presteert hij dan weer eerder ondermaats. Twee maanden voordat Boeings zich in de WTC-torens boorden, publiceerde hij een paper over Bin Laden en werd daarom ooit in een krant opgevoerd als ‘terrorismespecialist’. Dat vond hij lachwekkend en veelzeggend. Hij werkte een tijdje in de Balkan en coördineerde daar projecten rond conflictmanagement en vredeseducatie.

Sinds 2008 werkt hij in Brussel als adviseur arbeidsmarktbeleid en sociale economie voor de Vlaamse vleugel van de socialistische vakbond ABVV. Naar verluidt snurkt hij, bij momenten. In Namibië gaf hij een eenmalige cursus arbeidsmarkt en sociaal overleg ten behoeve van ambtenaren uit sub-Sahara Afrika. Op Curaçao werd hij eens gestoken door een schorpioen. Zijn ambitie als schrijver valt naar eigen zeggen samen te vatten als ‘Salman Rushdie minus de fatwa’. Meestal slaapt hij op zijn linkerzij. In onbewaakte momenten denkt hij soms dat alles alsnog goed zal komen met de wereld. Bobby Ewing Blues is zijn debuutroman.
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

De winnaars

    • Babette Brugman
    • Mevrouw Koster
    • Marijke Dekker

Van harte gefeliciteerd. Het boek wordt door de uitgever naar jullie toegestuurd.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

ruth -

super blij toen de postbode het boek kwam brengen
ben er meteen in begonnen en het is echt prachtig en origineel geschreven echt een aanrader

Uitgeverij de Brouwerij -

Leuk om jullie reacties te lezen. Daar don we het voor!

irene niec -

Ik ken het boek en de schrijver niet, maar ben wel heel nieuwsgierig.

J.o -

Geweldig ! een beetje Blues met Bobby Ewing.Ben benieuwd naar Philippe Diepvents Debuut!

Amélie -

Ik ben heel benieuwd naar deze schrijver , én natuurlijk het Boek , “Bobby Ewing Blues” !
Ik doe heel graag mee voor dit boek.

Brit -

Ben dol op dit soort verhalen.

Sonja Scheuten -

Ik was aangenaam verrast door dit debuut, het is een sprankelend liefdesverhaal dat je meeneemt naar duistere oorden. Een ideaal vakantieboek.

Reageer ook