fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaar pretecho is bekend

Zwanger zijn is iets magisch. Dat zal elke vrouw beamen. Negen maanden lang groeit er een mensje in je buik. Je voelt het, en misschien weet je al of het een jongetje of een meisje wordt, een naam is wellicht ook al bedacht, maar verder weet je niets van dat groeiende mensje. Je zou wel even in je buik willen gluren om te kijken hoe het eruit ziet. Dat kan. Want naast de reguliere echo’s die bij de verloskundige worden gemaakt, zijn er bedrijfjes die zogenaamde pretecho’s maken.

Wonderbaarlijk in Amsterdam is zo’n bedrijf. Tien maanden geleden startte Shelley Schimmel haar bedrijf. Samen met twee echoscopisten gunt ze zwangere vrouwen een kijkje in de buik. “Elke keer is dat weer een feestje”, straalt Shelley. “sommige vrouwen zijn zenuwachtig. Ze zijn zo benieuwd hoe hun kindje eruit ziet.”

Zes foto’s

Er kan een zeer uitgebreide in 3D/4D zwangerschapsecho worden gemaakt. Dat betekent dat er ook bewegend beeld is te zien. “Je kunt gewoon de gezichtsuitdrukking van het kindje zien. En of het de neus van papa of mama heeft. Soms, heel soms doet de baby zijn oogjes een beetje open om te gluren.” Maar het kan ook zijn dat de moeder een baby met een heel eigen willetje in haar buik heeft. Dat het met zijn handjes voor zijn ogen zit. Of dat ie met zijn rug naar het beeld ligt. “Als dat zo is, mag de aanstaande moeder terugkomen. Wij willen dat elke vrouw met zes goede foto’s onze praktijk verlaat”, zegt Shelley beslist. Naast foto’s krijgen klanten een usb-stick met de beelden en een fotoalbumpje met de mooiste foto’s.

Alles in orde

De echoscopist kan er niet omheen en kijkt ‘of alles in orde’ is. Dat is natuurlijk niet de insteek van de pretecho, maar mocht er iets opgemerkt worden dat niet in orde is, raadt Wonderbaarlijk de aanstaande moeder aan langs haar verloskundige te gaan.

Speelruimte

Week 27/28 is volgens Shelley de ideale week om een pretecho te laten maken. “Dan heeft de baby voldoende vet op zijn snoet en heeft hij nog lekker de ruimte in de buik.” Uiteraard kan er ook in andere stadia van de zwangerschap een 3D/4D echo worden gemaakt. De echo wordt gemaakt in een warme, huiselijke sfeer. “Het moet echt een uitje zijn, even een moment voor de aanstaande moeder”, vindt Shelley. Desgewenst mag je je ouders, vrienden en kinderen meenemen. Voor kleine kinderen is een speelruimte. “Kleintjes zijn ongeduldig en vinden het al snel genoeg. Dan kunnen zij lekker spelen, terwijl de vrouw en partner rustig verder kunnen genieten van de beelden van hun wondertje.”

Op de website www.pretecho-wonderbaarlijk.nl staat alle informatie overzichtelijk bij elkaar.

Winactie

Ben jij zwanger en zou je graag een pretecho laten maken? Dan hebben we goed nieuws, we mogen namelijk het volgende pakket weggeven met daarin:

  • Pretecho in 3d en 4d van 30 minuten
  • In een fotoalbum de 6 mooiste foto’s afgedrukt in kleur
  • En alle fotos en korte opname mee op USB

 

De winnaar is: Willemien Thijssen

Willemien van harte gefeliciteerd. Er wordt binnenkort contact met je opgenomen. Heb je niet gewonnen, maar zou je wel graag zo’n pretecho willen laten maken? Kan dan hier voor de info: www.pretecho-wonderbaarlijk.nl

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Laura -

Ik ben benieuwd mijn kindje IN haar “verpakking” te zien 🙂

Reageer ook