fb
Damespraatjes Damespraatjes

De duivenhoudsters van Alice Hoffman, de winnaars

De levens van vier dappere en opmerkelijke vrouwen kruisen elkaar in het jaar 70 na Christus, in de wanhopige tijd van de belegering van Masada, wanneer de voorraden slinken en de Romeinen oprukken. De vier vrouwen werken in de duivenhokken en alle vier hebben ze geheimen: wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en van wie ze houden.

We hebben weer een mooie winactie. De duivenhoudsters van Alice Hoffman, lees onderaan dit artikel of je het boek hebt gewonnen.

Het zijn de roodharige Jaël, de dochter van een sluipmoordenaar wier gebroken hart haar door de ontberingen van de woestijn naar haar ware levenspad voert; Revka, de bakkersvrouw die haar dierbaarste schat ter wereld verliest en toch de kracht vindt om haar familie te beschermen; Aziza, de geliefde van een krijger, die een geheim leven leidt dat zelfs haar naasten niet kunnen vermoeden; en Sjira, een wijze, oude vrouw met kennis van kruiden en oude magie, die even loyaal is als gevaarlijk.

Uit hun vindingrijkheid en onderlinge solidariteit putten de vrouwen kracht zich teweer te stellen tegen de vijand die hen wil uitroeien. De duivenhoudsters is een magistrale, literair historische roman over de belegering van Masada, een vesting op een rots waar negenhonderd Joden maandenlang stand hebben gehouden tegen de Romeinen. Het is een ingenieus heldenepos waarin vrouwen de hoofdrol spelen en duiven het symbool van vrede zijn.

De duivenhoudsters is een magistrale, literair historische roman over de belegering van Masada, een vesting op een rots waar negenhonderd Joden maandenlang stand hebben gehouden tegen de Romeinen. Het is een ingenieus heldenepos waarin vrouwen de hoofdrol spelen en duiven het symbool van vrede zijn.

`Een huiveringwekkend verhaal, en een grote aanwinst voor de literatuur van de 21ste eeuw.’ – Toni Morrison

Alice Hoffman (1952) woont afwisselend in Boston en New York. Ze heeft al twintig romans geschreven, waaronder De ijskoningin, Onder water, De drie zusjes en De derde engel, die veelal buitengewoon lovende recensies krijgen en op de internationale bestsellerlijsten belanden. Haar boeken verschijnen over de hele wereld in vertaling. Enkele van haar romans zijn verfilmd, waaronder Practical Magic.

De winnaars zijn:

  • Anja Hoek
  • Linda Molenaar
  • Truus van Wenum

Heb je dit boek niet gewonnen, maar zou je het wel graag willen lezen? Bestel dit boek

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

9 reacties

Henny van Kersen -

Saitaku Umami

Anneliese -

Lijk me heel mooi boek om te lezen, wat een leuke winactie weer, erg leuk, doe graag mee 🙂

Brit -

Ik wil graag een kansje wagen, lijkt me leuk.

Irma van der Waarde -

Zou de film heel graag willen zien!

Mieke Schepens -

Doe graag mee !

irene niec -

Gaaf boek, ik doe graag mee

Julia... -

Leuk, ik doe mee

Jacqueline de Waal -

Super leuke actie!

Reageer ook