fb
Damespraatjes Damespraatjes

Albert Heringa door Hof uiteindelijk in gelijk gesteld

Albert Heringa was ‘blij noch opgelucht’ na de het vonnis van de rechter over zijn hulp bij de zelfdoding van zijn moeder. “De uitspraak voelt als een nog niet afgemaakt proces.” Dit was een paar jaar geleden en inmiddels heeft Heringa zijn herkansing gekregen en is hij vandaag in hoger beroep vrijgesproken door het Hof.

“Doordat ik schuldig was bevonden zonder strafoplegging, bleef de strafbaarheid van dit handelen in stand. Daardoor konden mensen in eenzelfde situatie nog steeds niet transparant zijn.” Heringa zei het wel heerlijk te vinden dat hij vrij is. “Maar ik heb een aanzet tot nieuwe wetgeving gemist in het vonnis”. Gelukkig is hij vandaag, 13 mei 2015 vrijgesproken door het Gerechtshof.

In zijn boek De laatste wens van Moek beschrijft Heringa alle feiten en achtergronden rond het leven en de dood van zijn moeder. Zij was de vrouw die vanwege haar zelfdoding, met de documentaire van Nan Rosens De laatste wens van Moek, in 2010 aan de anonimiteit werd ontrukt. Hij vertelt over de verschillende fasen in haar leven. Ze was niet echt ziek, maar wel `klaar met haar leven¿ en wilde geen honderd worden. Heringa beschrijft in detail hoe hij zijn 99-jarige (stief)moeder, die haar leven voltooid vond, hulp bij haar zelfdoding gaf, waarmee hij een strafbaar feit beging. Het boek wordt geleverd inclusief DVD met de volledige documentaire van Nan Rosens, die eerder werd uitgezonden op NCRV-tv.

Albert-Heringa
Albert Heringa

Albert Heringa (Amsterdam, 1942) verloor zijn moeder in de oorlog. Moek werd vanaf zijn derde jaar zijn nieuwe moeder. Hij studeerde bosbouw in Wageningen en werd biologieleraar. Daarna werkte hij in Algerije, Mali en Burkina Faso. De laatste jaren werkte hij free lance als ontwikkelingsecoloog en beleidsmedewerker Milieu bij SNV, destijds de eigen ontwikkelingsorganisatie van Buitenlandse Zaken. Heringa zet zich nu in voor aandacht en autonomie bij een waardig zelfgekozen levenseinde. Daarnaast is hij al jaren vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

joke v. -

Dit boek wil ik heel graag lezen, omdat ik net mijn oude vader v 95 jaar ben verloren, en benieuwd wat deze laaste wens inhield.

Reageer ook