fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wil jij jouw droom delen?

Als vrouw, moeder, dochter, zakenvrouw, vriendin en partner heb jij het waarschijnlijk al druk genoeg. En soms ben je ook nog even gewoon jezelf. Zo vliegt de tijd voorbij. Vrouwen zijn vaak voor anderen bezig. Voor hun gezin, familie, vrienden en hun baas. Of ze zitten in de sportschool om in conditie en op gewicht te blijven. Als vrouw stel je een hoop eisen aan jezelf. En je wilt vooral voldoen aan de eisen en wensen van anderen. Voor je baas, die vraagt of je wilt overwerken. Of je partner, die aangeeft vaker seks met je te willen hebben. Maar hoe vaak vraag jij je af welke eisen je zelf aan jouw leven zou willen stellen? Wat is jouw droom? En wil jij jouw droom delen met de wereld?  

Dromen

Neem eens wat tijd voor jezelf
Het klinkt heel leuk: ’je droom waarmaken’. Maar weet je eigenlijk wel wat jouw droom is? Wat zou jij nu echt het allerliefste willen? Daarachter komen is de eerste stap. Dat is niet gemakkelijk. Daarvoor moet je echt even de tijd nemen. Je leven vliegt razendsnel aan je voorbij. Weken, maanden en jaren. Als je niet heel bewust tijd neemt voor jezelf, dan is het zomaar ineens tien jaar later. Waar wil jij dan op terugkijken? Op een mooie carrière? Een dikke bankrekening? Moet je veel mooie spullen bezitten? Of wil je met bezieling geleefd hebben? Wil je werk doen dat je leuk vindt? En tijd en aandacht voor je kinderen hebben. Of wil je een avontuurlijk, spannend leven, waarin je al je creativiteit tot uiting laat komen? Breng rust in je hoofd om daarachter te komen. Door meditatie of een lange wandeling in de natuur. Zo vind je jouw droom.

Een droom die bij je past
En als die droom zich aandient, dan betekent dat heus niet altijd een carrièreswitch. Er is ook zoveel mogelijk binnen je huidige baan. Gewoon door dingen anders aan te pakken. Zo kun jij je werk naar jouw hand zetten. Waardoor je meer plezier in je werk krijgt. Anders omgaan met klanten en collega’s bijvoorbeeld. Of je kunt andere werkzaamheden op je nemen. Om dat voor elkaar te krijgen moet je vooral blijven praten over wat je graag zou willen. Laat het je baas weten. Vertel hem of haar over jouw talenten, waar je nog niet eerder over sprak. Leg jouw bescheidenheid daarover naast je neer. Je zult nooit weten welke veranderingen dat in gang zal zetten, als je het niet probeert. Wees open en deel je dromen met de mensen om je heen!

Je droom delen met de wereld
Op Mamaboom.nl kun jij jouw droom delen. Je kunt er tegen betaling van een klein bedrag jouw droom plaatsen. Als je jouw droom met de wereld deelt, zal deze eerder uitkomen. Er zal altijd wel iemand zijn in je omgeving, die jou kan helpen met jouw droom. Er doen zich op die manier kansen voor, die anders niet op je pad zouden komen. Door jouw droom te delen op Mamaboom.nl, help je met jouw donatie vrouwen in India om hun droom waar te maken. Het geld gaat volledig naar microkredieten voor vrouwen die werken aan hun droom. Zij starten met een eigen onderneming. Zo kunnen zij een veilige toekomst voor hun kinderen opbouwen. Zo deel jij jouw droom op twee manieren. Droom je mee met Mamaboom?

door: Vivienne Westerhoud, Mamaboom.nl.


 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook