fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wil je graag je ogen laten laseren? Houd hier dan rekening mee!

Heb jij al jaren een bril of lenzen en zou je er eigenlijk wel vanaf willen? Dan kan je overwegen om je ogen te laten laseren. Na een dergelijke behandeling kan je weer goed zien en heb je (in principe) geen bril meer nodig. We hebben hier een handig overzicht met antwoorden op vragen die je misschien wel hebt.

Wil je graag je ogen laten laseren? Houd hier dan rekening mee!

1. Je kan niet blind worden door een ooglaserbehandeling. Bij de behandeling wordt er niet in het oog geopereerd, alleen aan een dun oppervlak van het hoornvlies.

2. Voordat de ogen daadwerkelijk gelaserd worden, vindt er eerst een vooronderzoek plaats. Hierbij worden er pupilverwijdende druppels in het oog gedruppeld, waardoor je een beetje wazig kunt zien. Houdt er dus rekening mee dat je niet zelfstandig naar huis kunt rijden.

3. Een ooglaserbehandeling is zo goed als pijnloos. Je kunt wel wat last van een prikkelend en geïrriteerd gevoel na afloop hebben, dit kan zo’n drie tot vier dagen aanhouden en kan geen kwaad.

4. Je komt in aanmerking voor ooglaseren wanneer je tussen de 18 en 60 jaar oud bent, je oogsterkte stabiel is, je algehele gezondheid goed is en je niet zwanger bent of korter dan 3 maanden borstvoeding geeft.

brown-brown-eyes-iris-gene-46279

5. Ongeveer 25 procent van de mensen die een ooglaserbehandeling   wil wordt afgewezen.

6. Een ooglaserbehandeling geeft een blijvend resultaat, tenzij er sprake is van bijvoorbeeld een oogziekte. In dat geval kunnen de resultaten verschillen.

7. Er zijn zorgverzekeraars die ooglaserbehandelingen vergoeden. Je kunt het beste even contact met jouw zorgverzekeraar opnemen om te ontdekken of dit bij jou het geval is.

8. Na de laserbehandeling mag je twee weken geen make-up dragen. Dit omdat de make-up deeltjes in je oog kunnen komen, welke ontstekingen zouden kunnen veroorzaken.

9. Ook met het sporten moet je na de behandeling twee weken wachten. Doe je aan een sport met lichamelijk contact, zoals voetbal of basketbal, dan wordt er geadviseerd om vier weken te wachten met sporten.

10. Al met al is het een zeer veilige behandeling, die geen pijn doet en waar je snel van herstelt.

Zou je ogen laseren wat voor jou zijn? Of heb je het misschien al gedaan? We zijn heel benieuwd naar al jullie ervaringen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook