fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wie volgt Eva Jinek op bij de NPO?

Vorige week vrijdag vrijdag werd bekend dat Talkshow Queen Eva Jinek na 15 jaar de NPO verlaat voor RTL. Samen met Beau van Erven Dorens gaat ze een late night talkshow presenteren, waarbij ze om de beurt aan tafel plaats zullen nemen. Daarnaast zal ze ook andere programma’s maken, zoals een special rondom de Amerikaanse verkiezingen volgend jaar. 

Meer verdienen

Wij snappen de overstap van Jinek helemaal! Ze werkt zich drie slagen in de rondte, kan haar eigen (nog jonge) zoontje maandenlang niet zelf naar bed brengen en krijgt daar een (relatief) laag NPO-salaris voor terug. Bij RTL gaat ze meer verdienen, nemen Beau en Jinek om de beurt een maand lang plaats aan tafel en houdt ze gewoon haar eigen team aan. Geen slechte deal dus!

Wie neemt het over? 

Voor de NPO is het echter wel een enorm verlies… Welke vrouw zou in haar voetsporten kunnen treden en het stokje van Eva overnemen? De eerste namen die nu genoemd worden, zijn Dionne Stax en Nadia Moussaid. Niet iedereen lijkt dat een goed plan te vinden, journaliste Angela de Jong schrijft in haar column het AD: “Dionne Stax en Nadia Moussaid? Die zijn echt drie maatjes te licht. Kijk Dionnes Diner van afgelopen kerst terug en je piest nog net niet in je broek vanwege het niveau van de vragen. En ik weet dat half Nederland in katzwijm lag bij Nadia, maar doe je ogen dicht en oordeel dan nog een keer over de interviews. Wellicht is Fidan Ekiz geschikt, op termijn. Zij bezit in elk geval het journalisitieke vernuft en de flair die bij de functie horen.”

Poll

Onderaan het artikel staat ook een poll met de vraag: “Wie moet Eva Jinek opvolgen?” En de resultaten liegen er niet om; maar liefst 41 % van de ruim 42.000 stemmers geeft aan Nadia Moussaid het liefste op de plek van Eva. Dionne Stax volgt met 31 % van de stemmen en Margriet van der Linden eindigt met 11 % van de stemmen op nummer drie.

Wie zou jij het liefste op de plek van Eva Jinek zien? En zou het van jou een vrouw moeten zijn of is een man ook goed? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al op Instagram? Hier krijg je een kijkje achter de schermen van Damespraatjes én in ons privé leven!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook