fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wie stopte de naam van de verkeerde Oscar-winnaar in de envelop?

Vorig weekend werden in Los Angeles de grootste filmprijzen van Hollyood uitgereikt. Elke ster die iets betekent in de filmindustrie was uitgenodigd en trok een zo mooi mogelijke outfit aan. Kosten noch moeite werden gespaard en de show leek weer een denderend succes te worden. Totdat de Oscar voor de beste film bekend werd gemaakt…

Bijna heel de wereld voelde plaatsvervangende schaamte toen La La Land toch niet de Oscar voor beste film bleek te hebben gewonnen. Moonlight was de winnaar, maar dat stond niet op het briefje van Presentator Warren Beatty en actrice Faye Dunaway. In plaats van het briefje voor de beste film, hadden ze het briefje voor de beste actrice in hun hand, namelijk Emma Stone voor haar rol in La La Land. Dit was zo verwarrend voor Beatty en Dunaway, dat ze dachten dat La La Land dan wel de winnaar zou zijn. Toen de acteurs al met tranen in hun ogen op het podium stonden, greep The Academy in. Moonlight was de winnaar!

Hoe kon het gebeuren? 

Elk jaar zijn er maar een paar mensen die weten wie de winnaars zijn, waaronder een aantal accountants van PwC. Het accountantsbedrijf is verantwoordelijk voor het schrijven van de briefjes met de winnaars, deze in de enveloppen te stoppen en ze vervolgens naar de uitreiking te brengen. Dit gebeurt in tweevoud, om te voorkomen dat er wat misgaat. Accountant  Brian Cullinan is volgens PwC de schuldige, hij zou zich niet aan het protocol hebben gehouden en zelfs nog een selfie met Emma Stone hebben gemaakt. De selfie heeft hij inmiddels verwijderd.

Ondanks dat de fout bij PwC ligt, biedt ook The Academy haar excuses aan: “Aan alle betrokkenen – inclusief onze presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway, de filmmakers en onze wereldwijde fans – onze excuses.”

Wij vinden het bizar dat dit heeft kunnen gebeuren. Ook is het natuurlijk heel vervelend voor PwC en accountant Brian Cullinan.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook