fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wie denkt er nu aan seks bij een ongeneeslijke ziekte?

Seks en intimiteit. Het is misschien wel het laatste waar een patiënt en zijn of haar partner aan denken, zodra er een ongeneeslijke ziekte is geconstateerd. Juist in zo’n kwetsbare tijd is intiem contact echter zeer waardevol. Maar wat doe je als seks niet meer lukt? Hoe kun je op een andere manier dicht bij elkaar zijn?

Seksleven
Het themaboekje ‘Wie denkt er nu aan seks?’ behandelt alle aspecten van seksualiteit en intimiteit bij een ongeneeslijke ziekte, inclusief tips en doorverwijzingen. Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met Dr Hilde de Vocht, lector AGZ: Ouderenzorg en Palliatieve Zorg aan de Hogeschool Saxion in Deventer en Enschede. Ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan op dit terrein. Haar bevindingen: “De impact van een ernstige ziekte op de beleving van seksualiteit en intimiteit is vaak groot. Mensen die erin slagen een nieuwe modus te vinden voor hun intieme leven zijn hier vaak net zo tevreden over als over hun vroegere seksleven.”

Het themaboekje ‘Wie denkt er nu aan seks?’ is verkrijgbaar voor €2,95 (inclusief verzendkosten) via www.palvooru.nl

Pal voor u
‘Wie denkt er nu aan seks?’ is een speciale uitgave van het magazine Pal voor u. Het magazine, dat in samenwerking met de regionale Netwerken Palliatieve Zorg tot stand komt, belicht allerlei onderwerpen waar je als patiënt of naaste mee te maken krijgt bij een ongeneeslijke ziekte. Van pijnbestrijding tot huishoudelijke hulp. Van angst tot vermoeidheid.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook