fb
Damespraatjes Damespraatjes

What’s in Kathleen’s bag?

De inhoud van je tas schijnt representatief te zijn voor je psyche. Waar ik achterkwam na het leeggooien van mijn tas? Dat het hoog tijd is om een afspraak bij een shrink te maken. Bonnetjes uit 2014, onverklaarbare notities op de achterkant van businesskaartjes en een half ingevuld douaneformulier. Omdat ik daar niemand mee wil lastig vallen heb ik de troep (eindelijk) weggegooid, de rest bewaard en goede voornemens gemaakt de orde en netheid in tas én mijn hoofd te bewaren.

iPhone 

Hier op de foto nog de oude vertrouwde iPhone 4 maar as we speak is deze vervangen door de 6. Ha, eindelijk geen meewarige blikken meer als ik vraag of iemand een oplader heeft voor de 4 (‘duh, nee, wie nog wel?’) of een foto heb gemaakt die volledig uit zichzelf blurry is # nofilter.

Paspoort

Omdat het verplicht is. En een beeldige foto bevat. Zo eentje met bescheiden lach en mijn oren volledig vrij. Zo eentje die mijn moeder vroeger graag maakte. Ik heb er een speciaal vakje in mijn tas voor om de stress van waar is in godsnaam mijn paspoort op vliegvelden te minimaliseren.

Honing

Ik ben gek op honing. Niet in mijn thee (getver!) maar het liefst in yoghurt. Yoghurt zonder honing is weer minder lekker dus met mijn noodvoorraadje honing kom ik minder in de verleiding een ongezonde snack te nemen.

Vaseline

Elke vrouw weet waarom.

Bvlgari

Volgens Richard Burton sprak Elizabeth Taylor maar één woord Italiaans: Bvlgari! Zij ging los met de juwelen, ik houd het bescheiden met een zonnebril. Maar wel de allermooiste. Goois of niet Goois, ik draag hem het hele jaar.

Monstertjes nybf

Als ik vertel dat ik een cosmeticabedrijf heb en dat ik verslaafd ben aan mijn eigen spullen omdat ze je echt een superhuid bezorgen is de reactie meestal: mag ik het eens proberen? Mag natuurlijk, als ik ze niet meer bij me heb zijn ze ook op de website te bestellen.

Nivea Deo, Visine en ‘mijn verslaving’

Een miniverpakking deo voor de dagen dat ik lang onderweg ben en dat is dan meestal ook te zien aan mijn vermoeide ogen. Twee druppels Visine, daar knap ik meestal enorm van op. Daarnaast ligt het flesje waar ik echt verslaafd aan ben, and not in a good way. De neusspray maffia heeft al miljoenen slachtoffers gemaakt en ik was vanaf het eerste pufje physically hooked. Niks leuks aan. Waarschuwings-momentje 😉 #JustSayNo

Dior

Ik hou van grote portemonnees waar ik veel in kan stoppen en het toch altijd weer terug vind. Deze is supermooi en handig.

Lipstick

Ik heb hem al vijfentwintig jaar. De Dior 920 Trendy Brown. En dan bedoel ik niet dat ik steeds dezelfde koop, nee, ik heb déze lipstick al een kwart eeuw in steeds weer een andere handtas zitten. En aangezien ik hem nog maar voor 1/3 verbruikt heb, gaat hij waarschijnlijk de komende vijftig jaar ook overal mee naar toe. Samen met de no 34, zelfde tint, natural brown, van Chanel die ik een half jaar geleden van mijn vriendin Sofie kreeg ‘omdat natuurlijke kleuren mooi bij mij passen’. Dat ik zelden lippenstift draag, mag duidelijk zijn en als ik het doe is het dus een kleur die zo natuurlijk is dat je het eigenlijk niet eens ziet. Waardoor ik het na af en toe een keer lippenstift dragen weer vergeet voor de komende maanden…

Sleutels

Huissleutels en autosleutels. Cause you gotta live and ride right?

Kathleen Vael (48) is founder van nybf cosmetics. Ze woont in Hilversum en is moeder van een dochter van 16. Schrijven, sporten en het ontwikkelen van fijne en goede beautyproducten zijn haar grote passies. Haar cosmeticalijn is te vinden op www.nybf.nl. Zo nu en dan recenseert Kathleen ook boeken voor Damespraatjes.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook