fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werkgevers opgelet: dit zijn eindejaarsgeschenken waar werknemers blij van worden

Het einde van het zakelijke jaar nadert sneller dan je denkt. Als werkgever heb je het deze laatste maanden vaak drukker dan ooit. Het is dan ook niet gek dat het bedenken van een eindejaarsgeschenk voor je werknemers niet bovenaan je lijstje staat. Andersom is het omgedraaid: bij werknemers is dit geschenk wel top of mind. Zo hoorde ik vorig jaar zelfs dat er werknemers zijn die in de week voor kerst zelfs aan hun baas vragen wanneer ze hun eindejaarsgeschenk kunnen verwachten.

Goede cadeau suggesties

Om je werknemers tevreden (en dus hardwerkend) te houden, is het belangrijk om met een mooi eindejaarsgeschenk te komen. Maar waar zitten werknemers nou op te wachten? Hier een paar suggesties die (over het algemeen) goed ontvangen worden:

1. Goede fles wijn of champagne

Een goede fles wijn of een feestelijke fles champagne wordt door bijna iedereen goed ontvangen. Ga voor een mooie fles, die je werknemers op een bijzonder moment zullen opentrekken. Dat verdienen ze zeker! Hang er een bedrukte flessenhanger met een mooie boodschap aan.

2. Cadeaubon

Vind je het lastig om een cadeau te kiezen of werk je met een heel gemixt team? Dan is een cadeaubon een mooie en veilige optie. Ga voor een bon die op veel plekken in te ruilen is, zoals bijvoorbeeld een VVV Cadeaukaart.

3. Ouderwets kerstpakket

Uit onderzoek is gebleken dat veel werknemers nog steeds super blij zijn met het traditionele kerstpakket. Vooral mannen en vrouwen met een gezin vinden het heel erg leuk om het pakket samen open te maken en te genieten van alles wat erin zit.

4. Restaurantbon

Zijn jouw werknemers échte levensgenieters en heb je wat meer budget? Dan is een restaurantbon mogelijk een leuke keuze. Dit is niet voor elke werknemer geschikt, simpelweg omdat niet iedereen het leuk en lekker vindt om uiteten te gaan.

5. Rituals pakketje

Een pakketje van Rituals is een leuk cadeau als je budget voor het eindejaarsgeschenk iets kleiner is. Veel mensen (overwegend vrouwen), zijn dol op de luxe verzorgingsproducten van Rituals. Ook zeker het overdenken waard dus!

Spreek waardering uit

Je ziet: keuze genoeg! Voor elk budget en voor elke werknemer is een mooi geschenk te vinden. En aan het einde van de dag gaat het natuurlijk om het gebaar. Geef het geschenk, maar spreek ook zeker je waardering naar de werknemer uit. Dit laatste is onbetaalbaar!

Praat mee

Wat heb jij je werknemers vorig jaar cadeau gedaan? En wat vonden zij hier toen van? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook