fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werken in de beveiliging: alleen voor mannen of ook voor vrouwen?

Een paar weken geleden was ik sinds lange tijd weer eens bij een event. Het was mooi weer, erg gezellig en alles was top geregeld. Wat mij wel opviel, was dat er super veel beveiliging rondliep. Aanvankelijk vond ik het maar vreemd, maar toen ik bedacht dat je tegenwoordig wel erg veel verhalen over aanslagen hoort, stelde het me enorm gerust. Er wordt op ons gelet en dat geeft me een veilig gevoel.

Wat mij ook opviel, was dat ongeveer 20 procent van de beveiligers op het evenement vrouwen waren. Leuk om te zien, want ook vrouwen zijn erg geschikt om in de beveiliging te werken! Waarom? Dat zal ik je vertellen!

1. Vrouwen zijn empatisch

Empathie is het aanvoelen van gevoelens of gedachten van een ander persoon. Een zeer goede eigenschap wanneer je in de beveiliging werkt. Mensen handelen vaak vanuit emotie. Het is als beveiliger goed om deze emoties te begrijpen en hier op in te spelen.

2. Vrouwen kunnen hun geduld bewaren

Als beveiliger moet je weten wanneer je direct moet ingrijpen, maar ook zeker wanneer je even tot 10 moet tellen. Je hebt vaak te maken met dronken mensen die niet volledig zichzelf zijn en je kunt dan best wat naar je hoofd geslingerd krijgen. Tel tot 10, beoordeel de situatie en start pas dan met handelen.

3. Vrouwen kunnen kijken en luisteren

Dreigt het flink uit de hand te lopen? Dan is het heel belangrijk dat de beveiliging haar oren en ogen openhoudt. Wat gebeurt er precies, wie zijn de aanstichters en wie kunnen je helpen met het sussen van de situatie? Allemaal informatie die een beveiliger in een split-second tot zich moet nemen.

4. Vrouwen kunnen omgaan met stressvolle situaties

Vaak sta je als beveiliger urenlang stil en ben je vooral bezig met observeren. Toch kan het in één keer helemaal omslaan. Het stressniveau schiet van 0 naar 100 en daar kan niet iedereen mee omgaan. Een goede beveiliger wel!

5. Vrouwen zijn sterker dan ze denken

Over mannen wordt vaak gezegd dat ze sterk zijn. Maar vrouwen? Die zijn dat ook! En vaak sterker dan ze zelf denken. Denk maar eens aan het doen van een bevalling, daar heb je enorme oerkracht voor nodig. Een kracht die in ons zit, dames! Maak daar gebruik van.

Ben jij een vrouw die graag in de beveiliging zou willen werken? Ik zeg: go for it! Je gaat het fantastisch doen. En wil je een mooie outfit shoppen? Dat kan bij Outdoorextreme.nl. Want ook dat vinden vrouwen belangrijk;)

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook